Duayen gazeteci Rüstem Yılmaz için veda sayısı

01.05.2023

Yalova basın camiasının duayen isimlerinden Rüstem Yılmaz’ın vefatının ardından görevi devralan oğlu Umut Yılmaz, babasının hatırasını anmak için Başak Gazetesi’nin dergi şeklinde veda sayısını çıkarttı. Umut Yılmaz, veda sayısından, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a Başak Dergisi’nden hediye etti.

 

Başak Gazetesi’nin sahibi, duayen gazeteci Rüstem Yılmaz, 2022 yılında hayatını kaybetti. Rüstem Yılmaz’ın vefatının ardından Başak Gazetesi’nin sorumluğunu oğlu Umut Yılmaz aldı. Yılmaz, babasının hatırasını yaşatmak için Başak Gazetesi’nin dergi şeklinde veda sayısını çıkarttı. Veda sayısını hediye etmek için de Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ı makamında ziyaret etti.    

Sadece ben değil toplum da yetim kaldı

Ziyarette açıklamalarda bulunun Umut Yılmaz, “Bu derginin çıkış maksadı tabi babam. Babam duayen bir gazeteciydi. Gazetecilik mesleğine 55 senesini verdi. Tabi her ölüm erken ölümdür. Her babanın ölümü zordur. Rüstem Yılmaz gibi entelektüel ve üretken insanların ölümü daha bir farklı oluyor. Bir tarafın kırık oluyor. O süreci yaşıyorsunuz. Yokluğu her geçen gün artıyor tabi. Sadece biz yetim kalmadık, yaşadığı toplum da yetim kaldı. Yoğun bakımda yatağında bile taş üstüne taş koymanın derdinde olan bir insandı babam.”

Rüstem Yılmaz’ı tanıyanlar hatıralarını yazdı 

“Babamın ölümünün üzerine düşünüp taşındım. Öyle bir insanın arkasından evlat olarak ‘ne yapabilirim’ dedim. Basınla ilgilendiği için aklıma dergi şeklinde bir veda sayısı yapmak geldi” ifadelerini kullanan Umut Yılmaz, “38 sayfalık bir dergi yaptık. Babamın çocukluk arkadaşlarına kadar ulaştım. 80’e yakın kişi babam hakkındaki duygu, düşüncelerini ve hatıralarını bu dergiye yazdı. Hepsinden Allah razı olsun. Bu dergiye yazılarıyla katkı sağlayanlara teşekkür ederim. Hediye olması için kişiye özel bastırdım bu dergiyi. Daha önce basına yıllarını vermiş bir kişinin arkasından böyle bir dergi yapılıp yapılmadığını da araştırdım ama hiçbir yerde rastlamadım. İlk bize nasip oldu. Kızım Ceren Yılmaz Karakaş meslekten olduğunu için bu derginin hazırlanmasında çok büyük katkısı oldu. Damadın ise derginin tasarımını yaptı. Dergide, rahmetli babam Rüstem Yılmaz’ın gençlik resimlerini kullandık. Güzel bir eser oldu. Babamıza karşı manevi olarak bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Bıraktığı yerden bayrağı taşımaya devam edeceğiz. Onun kadar olmasa bile bu sektörde hizmet ederek ona layık olmaya çalışacağız. Önümüzdeki dönemde Başak Gazetesi’ni yayınlamaya devam edeceğiz.”

Rüstem Yılmaz’ın adı sokağa verilsin

Polat ise bu anlamlı buluşmada duayen gazeteci Rüstem Yılmaz’ın anısına hazırlanan Başak Dergisinde kendisine köşe ayrılması ve dergiden kendisine hediye edilmesine çok memnun olduğunu söyleyerek, “Senin bunu başaracağını, rahmetli Rüstem Yılmaz’ın bıraktığı yerden Başak Gazetesi’ni devam ettireceğine inancım sonsuz. Allah yolunu açık etsin. Baba dostu arkadaşın olarak bize de düşen neyse her zaman yanındayım. Özellikle Rüstem Yılmaz geçmişte abi-kardeşliğimiz oldu. Bir dönem Yalova Manşet Gazetesi’nde yazdı. Çok onure olduğum bir konuydu. Meslekte 50. yılını hiç unutamıyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Onun vermiş olduğu emekler anlatmakla bitmez. Yalova Belediye Meclisine bir müracaatta bulunup Rüstem Yılmaz adının bir sokağa verilmesi noktasında bana düşen bir görev varsa her zaman yanındayım. Yalova Belediye Meclisi’nin de bu talebi geri çevirmeyeceğini düşünüyorum. Kente emeği olan Rüstem Yılmaz gibi bir kişinin adı kesinlikle yaşatılmalı” diye konuştu.

Ülkemiz ve Yalova’mız için üretelim

Ayhan Polat’ın bu talebini değerlendiren Umut Yılmaz, son olarak, “Babamın hatıratı için güzel bir şey olur. Benim de aklımdan geçiriyordu. Bu şeyler nasip kısmet meselesi. Allah’ın izniyle olur. Kimse bunun karşısında durmaz. Çıkmış olduğumuz yolda Allah yardımcımız olsun. Allah engel koymasın. Ülkemiz ve Yalova’mız için üretelim. Nasıl babam son nefesine kadar uğraştıysa, bizler de hizmet noktasında dertlenelim.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Yasemin Demir