Gazeteciler Cemiyetinin ilk Uluslararası Oteli Kaş'ta Hizmete Açıldı

25.03.2024

Gazeteciler Cemiyeti, Yeşim Kozanlı Mimarlık Ofisi ve MK Grup İNKAŞ İnşaat ekibi iş birliği ile hayata geçirilen ve mülkiyeti gazeteciler Cemiyeti'ne ait olan Radisson Blu, uluslararası tasarım yarışmasında, 10 binden fazla başvuru arasından birincilik ödülüne layık görüldü.

Kaş’ın bir turizm bölgesi haline gelmesinde büyük emekleri olan Gazeteciler Cemiyeti’nin bir önceki başkanı rahmetli Beyhan Cenkçi’nin de hayalinin gerçekleşmesini sağlayan proje, Gazeteciler Cemiyeti, Yeşim Kozanlı Mimarlık Ofisi ve MK Grup İNKAŞ İnşaat ekibi iş birliği ile hayata geçirildi.

Tesisin inşasında başından itibaren süreçle yakından ilgilendiğini aktaran Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Bu tesisin tüm unsurlarıyla bölgenin doğası ve bitki örtüsüyle tam bir uyum içinde olmasını, sadece aileye katılan bir yeni üye ama buralı olmasını hedefledik. Bunun gerçek olduğunu görmekten son derece mutluyum. Beyhan Cenkçi’nin hayali gerçek oldu” sözlerini aktardı.

Ülke turizminin göz bebeği haline gelen Kaş, dünya konaklama sektörünün önde gelen kurumlarından Radisson Blu markası ile buluştu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yıllarca süren uğraşlar sonrasında önceki Başkan Beyhan Cenkçi’nin hayallerinin gerçek olduğunu, onun döneminde inşa aşamasına geçemeden bürokrasiye kurban olan turistik tesisin arsasında bugün Kaş’ın ilk uluslararası otelinin inşa edildiğini söyledi.

Bilgin “Onu ölümünün 31’inci yılında anarken Cenkçi başkanımızın hayalini yerine getirmekten onur duyuyoruz. Bu tesis güzel Kaş’ımızı uluslararası turizmde bir adım daha öne çıkarmıştır. Benzer çalışmalarımıza devam edecek, yakın zamanda Kaş’a daha güzel bir ikinci tesis daha kazandıracağız inancındayım” dedi.

Kaş’ın ruhunu, tarihini ve doğasını hissettirebilecek bir deneyim alanı oluşturan tesis projesinin Gazeteciler Cemiyeti, Yeşim Kozanlı Mimarlık Ofisi ve MK Grup İNKAŞ İnşaat ekibi iş birliği ile hayata geçirildiğini belirten Bilgin, tesisin gerek tasarımı gerekse yapımında kullanılan malzemeleriyle tamamıyla bölgeyle uyumlu olduğunu vurguladı.

Cemiyet Üyelerine İndirim

Ülke turizminin göz bebeği haline gelen Kaş’ın dünya konaklama sektörünün önde gelen kurumlarından Radisson Blu markası ile buluşmasının önemini vurgulayan Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti’nin mülkiyetinde bulunan dokuz bin metrekarelik alanda inşa edilen bu konaklama tesisinde Cemiyet üyelerinin konaklama ve restoran hizmetlerinden yüzde 30 indirimli yararlanabileceklerini söyledi.

Başkan, “Bu güzel beldeye uluslararası bir konaklama ve turizm zincirini getirmek tüm bölgenin kaliteli konaklama imkanlarını artıracak bir teşvik olayıdır. Bu otel ile Kaş’ta artık yeni bir standart, diğer tesisler için ulaşılacak yeni bir hedef var. Böyle güzel bir adımı Radisson Blu gibi tüm dünyada saygınlığı olan bir zincir ile beraber atmak bizlere büyük mutluluk veriyor” dedi.

Çevreye uyum hassasiyeti

Otelin tasarımında sadece çevre ile uyumlu olması değil aynı zamanda yüksek zevk ve kalitenin de hedeflendiğini anlatan Bilgin, “Dünyanın en saygın mimarlık yarışması iF DESIGN AWARDS’da 10 bini aşkın başvuru arasından ‘otelcilik’ dalında birincilik ödülüne layık görülen Radisson Blu konaklama tesisi, sadece önceki Başkan Cenkçi’nin hayalleri gerçek olmakla bırakmadı, sürece katkısı olan bizleri de gururlandırdı. Kaş’ın bir turizm merkezi haline gelmesinde büyük çabalar sarf eden Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunun, Yeşim Kozanlı Mimarlık Ofisi mimarlarının, inşaat ve işletmesini üstlenen MK Grup İNKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Karakaş’ın bu başarıda payları vardır. Ayrıca, tüm bu çalışmalarda Cemiyetimiz Kaş koordinatörü Cahit Dingil’in de çok büyük emeği olduğunu vurgulamamız lazım” sözlerini aktardı.

İkinci otel hazırlıkları

Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti’nin bölgede 80 yataklı, toplantı salonlarıyla kongre turizmine hizmet verecek bir diğer otelin de iki yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediğini ve konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

IF DESIGN AWARD nedir?

Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan iF DESIGN AWARD, 1953‘ten beri Almanya’da aralıksız düzenlenmekte olan dünyanın en prestijli dizayn ödülüdür.

“iF”, bir kalite damgası olarak tasarım topluluğu kadar kalite arayan tüketiciler için de iyi tasarımın güvenilir ve üst düzey beğeninin bir işaretidir.

Dünyanın önde gelen tasarım uzmanları her yıl iF Jürisinde ödüllü tasarımları seçmek için bir araya geliyor ve kararları kesinlikle tarafsız jüri değerlendirme standartlarına dayandırıyor.

Tasarımı ve tasarımın sosyal önemini destekleyen, kâr amacı gütmeyen vakıf sertifikalı iF Design Foundation kuruluşu olarak tam bağımsızlığıyla tanınmaktadır. Yarışmada her katılımcı için eşit kazanma şansı sunma prensibiyle dürüstlük rehber olarak kabul edilir. Bağımsız tasarım uzmanlarından oluşan şeffaf ve adil bir jüri ise tüm süreci garanti eder.

Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz’in incisi Kaş’a bir uluslararası tanınırlık ve güvene sahip otel zinciriyle birlikte, doğayla uyumlu dizaynıyla uluslararası bir de prestij ödülü getirmiştir.