Polat, Bağatar’a YGC’nin projelerini anlattı

20.02.2022

Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetimi AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ı parti il binasında ki makamında ziyaret etti.

Başkan Ayhan Polat, Başkan Yardımcıları Emine Ballı ve Aydın Mert, Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı çalışmalar ile gazeteciliğin her geçen gün zorlaştığını Başkan Bağatar’a ilettiler.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti 9. Genel Kurul öncesi, birçok iftira, karalama ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Polat, delegelerin bu karamalarına sandıkta cevap verdiklerini, ezici çoğunlukla 4. defa Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildiğini söyledi.

Yalova ve tüm Türkiye’de gazetecilerin çok büyük bir kriz içinde bulunduklarını; pandemi, döviz kurlarında ki yükselme ve Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile özellikle yerel basılı yayınların bir biri ardına kapılarına kilit vurdukları, birçok fikir işçisinin işinden olduğu Başkan Bağatar’a aktarıldı.

Bağatar, ‘’Dünya’da görülen enerji fiyatlarında ki artış bizleri de etkiledi’’

Hayat pahalılığının zirve yaptığı, muhalefet parti genel başkanları başta olmak üzere, il teşkilatları, iş insanları, esnaf ve sanatkarların, oda ve meslek kuruluşlarının başkanlarının son yaşanan elektrik ve doğalgaz zamlarını açıkça dile getirmeleri karşısında iktidar partisi Yalova İl Başkanı olarak kendilerini nasıl savunduklarını Başkan Bağatar şu sözlerle savundu; ‘’1.5 yıl boyunca dünyayı saran pandemi ile beraber yine dünya piyasalarında gözle görülür bir artış gören enerji fiyatları, dünyanın her tarafında enflasyonu arttırdı.

Gelişmekte olan ülkeler kategorisinde bulunan Türkiye, dünyada yaşanan bu son gelişmelerden dolayı etkilenen ülkelerin başında geldi. Bunun yanında ülke savunması için yapılan harcamalar, AK Denizde ki haklarımınız korunması için yapılan girişimlerin maddi boyutları, kırılgan bir ekonomiye sahip Türkiye ekonomisini ise olumsuz yansıdı. Bu zor süreci belli bir zaman içinde atlatacağız.’’ Dedi.

YGC’ye ‘’Destek olunmasını istiyoruz’’

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin hayata geçirmek istediği birçok projenin olduğunu söyleyen Başkan Polat, ‘’Yerel yönetimler tarafından gerekli desteği göremiyoruz. Yalova da ki meslektaşlarımız için birçok bekleyen projenin hayata geçmesi için kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Kente değer katacak çalışmaların hayata geçirilememesi Yalova için büyük kayıp olur.’’ Şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Ziyaret, karşılıklı görüş alış verişi ile sonlandı.