YGC Yönetiminden bir dizi ziyaret

06.12.2021

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, 26 Kasım 2021 Cuma günü, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’i, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu’nu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Muğlim Bağatar, YTSO Kadın Meclis Başkanı Merve Gencer ve yönetim kurulu üyelerini, 03.12.2021 Cuma günü ise, PTT Müdürü Selçuk Tokay ve GARDEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yalçın’ı makamlarında ziyaret etti.

Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat’a, Başkan Yardımcıları Emine Ballı ve Aydın Mert, Genel Sekreter Burcu Dönmez, Disiplin Kurulu Başkanı Hakan Suiçmez ve Denetleme Kurulu Üyesi İdris Durmuş eşlik etti.

 

Becan’a, YGC’nin ilk 7 yılda yaptığı çalışmalar anlatıldı

Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin 26 Kasım 2021 Cuma günü yaptığı ilk ziyarette, Başkan Polat, başkanlık yaptığı ilk 7 yılı YTSO yönetimi ile değerlendirdi.

Polat; “2009’dan bu yana, her yıl geleneksel olarak yapılan Ramazan Ayı İftar Buluşmalarını, pandemiden dolayı sadece 2020 ve 2021 Ramazan ayında gerçekleştiremedik. Bu geleneği hep sürdürme başarısı gösterdik.

Göreve geldiğimiz 2009’dan bu yana, her 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde üye olan, olmayan meslektaşlarımızı ziyaret edip çeşitli hediyelerle günlerini kutladık.

Marmara Gazeteciler Federasyonunun 2013 yılında kuruluşunda, kurucular arasında yer alarak, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 2014 yılında kuruluşunda aktif rol aldık.

2015 yılında yapılan 1. Olağan genel kurulda TGK yönetim kurulu üyesi, 2. Olağan genel kurulda ise Onur Kurulu üyesi seçildim.  

1014 yılından bu yana, Türkiye’nin farklı illerinde yapılan Medya’nın sorunlarının masaya yatırıldığı, büyük önem arz eden 23 tane Başkanlar Kurulu Toplantılarının %80’nine, kendi imkanlarım ile giderek katılım sağladım.

9-10-11 Ekim 2016 tarihinde Yalova’da yapılan, 83 cemiyet başkanı, 8 federasyon ve TGK yönetimini 3 gün, 3 gece Yalova’da ağırlayarak, kentin tanıtımında milyonlarca TL harcanarak yapılabilecek bir tanıtımı bedava yapma başarısını gösterdik.

Basılı yayınların kullandığı; kâğıt, kalıp, boya, benzin ve mazotun döviz kurlarının yükselmesi ile fiyatlarının %100’lerin üzerine çıktığı, zor günler geçiren gazete ve dergi yayınları ile görüntülü, sesli ve dijital mecralarda yayın yapan kuruluşların ilanlarının yeni yıl da iyileştirilmesi gerektiği YTSO yönetimine iletildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından YTSO Yönetimine yapılan ziyaret sonlandırıldı.  

 

Genel Kurul öncesi yaşanan karalamalar, Tukuk’a anlatıldı

Gün içinde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a ziyarette bulunan YGC yönetimi, Başkan Tutuk’a, genel kurul öncesi yapılan karalamalar ile son 5 yılda Cemiyetin yaptığı hizmetleri anlattı.  2007-2009 döneminin Yalova Gazeteciler Cemiyeti için en sıkıntılı dönemi olduğunu söyleyen Polat, “Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin kapısına kilit vurulduğu dönemlerde kimse bu derneği sahiplenmezken, bugünlere gelmesinde büyük emek ve hizmetleri olan ve 3 dönem yönetimde görev alan ben ve arkadaşlarıma; hiç utanmadan, sıkılmadan aslı-astarı olmayan suçlama ve karalamalarda bulunuldu.”  

 

Polat, “İftira ve suçlamalarda bulunanlara en anlamlı cevabı sandıkta verdik”

‘’Yalova Gazeteciler Cemiyetinin 9. Olağan Genel Kurulunda, ezici bir çoğunlukla üyelerimizin oyunu alarak, sandıktan çıktık.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmayan, hayatlarında 3 tane gazeteyi üst üste çıkarma başarısı gösterememiş, merdiven altı yayınlarıyla şahsım başta olmak üzere; üyelerimize, kentin değerlerine saldıranlarla hukuk mücadelemizi başlattık.”   

 

YGC’nin son 5 yılda yaptığı hizmetler, Başkan Tutuk’a anlatıldı

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin yöneticileri ve cemiyet üyesi yayın sahipleri ile birçok kurum ve kuruluşa tanışma ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söylen Başkan Polat, “2019 Yılı Ekim ayında, merkezi Ankara’da olan Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği Fonlarından ‘Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi’ hibeleri hakkındaki bilgilendirme toplantısını Yalova Hilton’da, Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve Yalova Protokolüne ev sahipliğini yaptık.

Pandeminin başladığı 2020 yılı mart ayı sonu, YGC Üyesi olan-olmayan, sahada görev yapan her meslektaşımıza, Yalova OSB ile Limak Elektrik Sponsorluğunda Maske ve eldiven dağıtımları gerçekleştirdik.

2020 yılının ağustos ayında www.yalovagazetecilercemiyeti.com haber portalını kurduk. Ticari işletmeler, Odalar, Siyasi Partiler ve Belediyelerden tebrik ilanlarını yayınlayarak, YGC’nin, kira, elektrik, doğalgaz, özel günlerde hediye ve yemek organizasyonlarının masraflarını ödeyecek konuma getirdik.

2020’nin Ekim ayında YGC İktisadi İşletmesini kurduk. Yaklaşık 5 bin TL civarında bir masraf ile kurulan İktisadi İşletme ile Haber portalında yayınlanan kutlama ilanları için fatura kesebilecek bir duruma geldik.

www.yalovagazetecilercemiyeti.com haber portalını güncel tutmak için, her gün 3-5 tane gazeteci meslektaşlarımızı ilgilendiren ve haber değeri taşıyan konuları haber portalımızda yer verdik.”

 

Polat, ‘’TGK yönetimi ile Vekil Büyükgümüş’ü TBMM’de buluşturdum’’

2021’in haziran ayında Ankara’da yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’nun ardından, Konfederasyon Yönetimi ile Medyanın sorunlarını, TBMM’de AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Yalova Millet Vekili Ahmet Büyükgümüş ile AK Parti Balıkesir Milletvekili ve bir önceki dönem Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ile masaya yatırdık.

Medya’nın sorunlarını içeren 1,5 saat süren toplantının organizasyonunu, Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak yaptık.” dedi.  

Başkan Tutuk, Yalova Gazeteciler Cemiyetinin kente sunduğu katkılardan haberi olduğunu, kısa sürü içinde gazetecilere yakışan bir dernek ve lokal için yer vereceği sözünü verdi.

Toplu olarak verilen fotoğrafın ardın da bu ziyaret sona erdi.    

 

Soygüzel’e, YGC yönetiminin hedeflediği hizmetler anlatıldı

Gün içinde yapılan bir diğer ziyaret Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’e yapıldı. Ziyarette, YGC Başkanı Ayhan Polat ve YGC Yönetim kurulu üyeleri; basın ve medyanın sorunlarını dile getirdi.

YGC Yönetimi ile Başkan Hasan Soygüzel, karşılıklı fikir alışverişinde bulunup sohbet ettiler.

 

Polat, ‘’YGC yönetimi, 3 projenin hayata geçmesi için start aldı’’

Başkan Polat ve yönetimi, Soygüzel’e yaptığı ziyarette, Yalova Gazeteciler Cemiyetinin 2024’de yapacağı 10. Olağan Genel Kurul öncesi hedefinin, 3 tane hizmeti hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Polat, “Cemiyetin en önemli ihtiyacı olan dernek merkezi, lokal ve sanat galerisi olabilecek bir yerin Yalova Gazeteciler Cemiyetine uygun ücret ve uzun süreli kiralanmasını arzu ediyoruz.    

2. önemli hizmetimiz ise, Yalova Üniversitesi, Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve İŞ-KUR iş birliği ile 6 ay saha da eğitim çalışmasında yer alacak olan Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim gören, Yeni Medya ve İletişim Bölümü 25 1. sınıf öğrencisini sahada eğitim almalarının sağlamasıdır.

Yönetim olarak bir başka hayalimiz de TOKİ’den gazeteci meslektaşlarımızı ev sahibi yapabilmek. Bursa, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep vb. illerde bu cemiyetlerin girişimleri ile TOKİ’den ev sahibi olan gazeteci meslektaşlarımız var. Bu illerde uygulanan kriterler, Yalova’da yapımına başlanacak olan Bağlarbaşı Mahallesinde ki TOKİ Konut Projesi için de uygulana bilinir. Yalova’da gazeteciliği gerçek anlamda yapan meslektaşlarımızın ev sahibi olmaları için de kolları sıvadık” şeklinde hedeflerini belirtti.       

 

Polat, “Biz gönüllü kamu görevi yapan emekçileriz”

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’na ziyaretinde; “Medyanın sorunları çok. Özellikle son döviz kurlarının yükselmesi ile medyanın masrafları arttı. Basılı yayınların; kâğıt, kalıp, baskı ve boya masrafları ikiye katlandı.

Çok zor şartlar altında bu mesleği sürdürme gayreti içerisindeyiz.”

 

Polat, “Biz gazeteciler, gönüllü kamu görevi yapan emekçileriz”

“Biz gazeteciler, çok büyük paralar kazanma düşüncesi ile bu işi yapmıyoruz” şeklinde gazeteciliğin bir gönül işi olduğunu söyleyen Başkan Polat, “Yaşadığımız ilimize, vatanımıza, milletimize, gönüllü hizmet vermekteyiz.

Özellikle altını çizmek istiyorum gerek bürokrasi ile olsun gerek siyasiler ile olsun gerek STK’lar olsun, uyum içerisinde çalışıyoruz.

Kendi yayınlarım; Manşet, Çiftlikköy, Çınarcık Gazeteleri ve bu yayınların haber portalları ile TV YALOVA YOUTUBE Kanalında 7 personel istihdam ediyorum. Gerçekten çok meşakkatli bir mesleği icra ediyoruz.”  

Sosyal medya ile alakalı iyileştirilmesi noktasında TBMM’de, Yalova Milletvekilimiz Ahmet Büyükgümüş, Mayıs 2021’de Genel Kurul da bu konuyu gündeme getirmişti. Ama, medyanın sorunlarına çözüm almakta zorlanıyoruz.

Artık, İnternet Haberciliği, Yeni Medya Yasası ve Dernek statüsünde bulunan cemiyetlerin, Baro veya Oda statüsünde olma zamanı geldi ve geçiyor. YGC Yönetimi olarak, bu sorunların çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.

 

Topaloğlu, “Pazar kahvaltılarında en büyük zevkim, gazete okumaktır’’

Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, YGC Başkanı Ayhan Polat ve yönetimi ile yaptığı sohbette; “Basılı yayında işiniz zor. Artık insanlar para verip gazete almıyorlar. İnternette her şey var. Hem de anında haberler paylaşılıyor. Dijital ortam eski alışkanlıkları yavaş yavaş ortadan kaldırıyor.

‘Bu basılı yayınlar nasıl ayakta kalıyor?’ diye zaman zaman bu konuya kafa yorduğum oluyor.

Ben, eski nesilden bir bürokratım. Yeni nesli bilmem. Okuyacağım gazeteyi önce elime alıp dokunmam gerek. Boya kokusunu hissetmem lazım. Pazar kahvaltılarında en büyük zevkim, gazete okumaktır.  

Dijital ortamda kontrolsüz bir güç var. İsteyen istediğini yazıyor. İnsanlar, karalanıyorlar. Kontrol mekanizması yok. Kötü şeyler akılda kalır ama iyi şeyler akılda kalmıyor.

Sosyal medya platformları; twitter, facebook ve instagramda bir şeyler oluyor. Bilgi almak istiyoruz ama alamıyoruz. Çünkü bu platformlarda insanlar karalanıyorlar. İnsanlar, bu platformlarla yanlı yerlere yönlendiriliyorlar. Ama yazılı, sesli ve görüntülü yayınlarda karşınızda muhatap olacağınız kuruşlar var”

 

Topaloğlu, “Basın bizim arkamızdaki bir gözdür”

“Siber Suçlarla Mücadele Şubemiz, bu konudaki çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden devamlı takip ediyor ve sanal devriye yapıyorlar” diyen Topaloğlu, “Şu an için dünyanın en büyük sorunu, twitter, facebook ve instagram vb. yayınlardır.  

Basın, bizim arkamızdaki bir gözdür. Basının toplumlarda ki yaşamda, çok önemli bir yeri var. Basın toplumların olmazsa olmazlarındandır.” şeklinde konuştu.

Yalova’nın coğrafi yapısı, eğitim ve kültür düzeyi, birçok sektör zenginliği konularında yapılan değerlendirmelerin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret son buldu. 

 

Tokay’a yapılan ziyarette, kargo indirimi konuşuldu

Yalova PTT Başmüdürü Selçuk Tokay’a Yalova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimi adına Başkan Ayhan Polat ile Başkan Yardımcısı Emine Ballı, 3 Aralık 2021 günü ziyaret gerçekleştirdi.

YGC yeni yönetiminin; siyasiler, bürokrasi, meslek odaları ve STK’lara her hafta düzenli ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Polat, “Yukarıda ki kurumlar ile iletişimin olması gerektiğine inanan gazetecilerdeniz. İletişim ile sağlıklı bilgi alışverişinin yapıldığı kanısındayız” dedi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin indirimli kargo hizmetinden faydalanması için gerekli olan yönetim kurulu kararının alınarak, protokol yapıla bilineceğini söyleyen Başmüdür Selçuk Tokay, “Gazeteciler için yapılan indirimden tüm emekçiler faydalanmalı” şeklinde görüşlerini belirtti.

Yapılan bilgilendirme ve çay kahve ikramının ardından ziyaret sonlandırıldı.

 

GARDEN A.Ş. Yön. Kur. Başkanı Ümit Yalçın’a ziyaret

Yalova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetiminin gün içinde ki 2. ziyareti 3 Aralık 2021 günü, GARDEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yalçın’a oldu.

Yalova’nın başarılı iş insanı Ümit Yalçın’a yapılan ziyarette sohbet hayat pahalılığı ile başladı. Döviz kurlarında ki artıştan etkilenen kuruluşların yaşadıkları sıkıntı ve zararlar ziyarette ilk konuşulan konuların başında geldi.   

 

Polat, “Yalova Medyası ile sürekli iletişim gerekli”

Yalova Gazeteciler Cemiyeti ile GARDEN A.Ş. Yönetiminin sürekli iletişim içinde olmaları gerekliliğinin önemine değinen Başkan Polat, “GARDEN A.Ş. bünyesinde 40 adet firmanın Yalova başta olmak üzere ülke ekonomisine çok ciddi katkıları var. TİGEM’den 29 yıllığına kiralanan bu alanda üretim yapan, iç mekân, dış mekân süs bitkileri ve fidan üreten tüm sektör temsilcileri adına haber değeri taşıyan birçok konu, Yalova’nın yerel yayınlarında yer almalı.

Ayrıca, yerel gazete, dergi, haber portalları, radyo ve TV YouTube Kanalları ise; ilan, reklam, abone ve sponsorluklarla desteklenmeli” şeklinde görüşlerini iletti.

Başkan Yalçın, GARDEN A.Ş.’nin kısıtlı bir bütçesi olduğunu söyleyerek, “İlk yönetim kurulu toplantımızda konuyu gündeme getireceğiz. Yalova Medyası ile sürekli iletişim içinde olma arzusundayız. Doğru iletişim için bu gibi kurumsal işletmeler, gazetecilerle diyalog içinde olmalı” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından, ziyaret sonlandı.

 Haber/Serhat Oruç