Nuri Kolaylı, “Ülke olarak zor ve acılarla dolu günler yaşıyoruz”

05.08.2021

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Ege ve Akdeniz’de yaşanan yangın felaketleri ve provokasyonlara binen basın açıklaması yayınlayarak bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla görev yapan meslektaşlarını kutladı.

Sözlerine, “Değerli Başkanlarım, Muğla ve Antalya merkez olmak üzere Akdeniz ve Ege bölgesindeki çeşitli il ve ilçelerden bir haftadır üzücü yangın haberlerini alıyor, kelimenin tam anlamıyla kahroluyoruz.” İfadeleriyle başlayarak yaşanan felaketlerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Kolaylı açıklaması şu sözlerle sürdürdü; “Bölgede görevli yangın söndürme ekipleri ve meslektaşlarımız, kamu yararı adına canlarını dişlerine takıp fedakârca görev yapıyorlar.

Bu büyük felaketin daha fazla zarar vermeden sona ermesini diliyor, kamuoyunu doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendiren meslektaşlarıma içtenlikle şükranlarımı sunuyorum.

Öte yandan, aynı süreçte Konya'da yaşanan aile katliamı, bir anda ülkemizdeki kardeşlik ortamını tehdit eden boyutlara ulaştı.

Sağduyunun hâkim olması sıkıntılı bir sürecin ardından gerçekleşse de hemen ardından genç bir kadın meslektaş adayımızın canice katledilmesi bir kez daha kanımızı dondurdu.

Ülke olarak provokasyonlara açık, zor ve acılarla dolu günler yaşıyoruz.

Bu dönemde birlik ve beraberliğimizi koruyarak, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla görev yapan meslektaşlarımı kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

Sevgi ve saygılarımla.”