Ödül kazanan öğrencilerden TGC’ye ziyaret

02.04.2021

31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti-Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda yazılı dalda röportaj, görsel dalda belgesel ödülünü kazanan Adnan Deniz ve ekip arkadaşları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. TGC Başkanı Turgay Olcayto, ziyarette öğrenci Adnan Deniz’e ödülünü verdi.

2020 yılından itibaren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortak girişimiyle düzenlenmeye devam eden Genç İletişimciler Yarışması’nın ödül töreni, 16 Mart 2021 Salı günü saat 20.00’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilmişti. İletişim Fakültesi öğrencileri, 31’inci kez düzenlenen yarışmaya, Yazılı, Görsel, İşitsel ve İnternet Yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katılmıştı. Seçici Kurullar 17 üniversiteden 53 öğrencinin toplam 45 projesini ödüle değer bulmuştu.

 

Mavi Ülkenin İnsanları

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Adnan Deniz, Mavi Ülkenin İnsanları çalışmasıyla röportaj, görsel dalda ise Deniz Zeybek ile birlikte belgesel ödüllerini kazandı. Ödüle konu olan her iki çalışma da Yaşar Kemal’in hayatını ele alıyor.

Adnan Deniz ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto’dan almanın çok önemli olduğunu belirterek “Ödüle konu olan büyük usta Yaşar Kemal de yıllar önce TGC’den ödül almıştı. O da Cemiyet üyesiydi. Bu yüzden tören online yapılıp ödüller bize ulaştırılsa da biz TGC Başkanı Turgay Olcayto’yu ziyaret ederek ödülü bir kez daha bu çatı altında almak istedik” dedi.

 

“Gazeteciliğin bağımsız yapılması gerekiyor”

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto görüşmede gazeteciliğin evrensel kurallara uygun yapıldığında çok onurlu bir meslek olduğuna dikkat çekerek “Genç İletişimciler Yarışması’nda ödül alan tüm öğrencileri kutluyoruz. Gazeteciliğin bağımsız ve bağlantısız yapılması gerekiyor. Gazetecilerin halkı doğru bilgilendirmek için önüne sunulan her belgeyi, fotoğrafı, görüntüyü doğru kabul etmeden sorgulayıp gerçeğe ulaşmak için çabalaması son derece önemli. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

 

TGC Başkanı Turgay Olcayto Adnan Deniz ile birlikte çalıştığı öğrenci arkadaşları Farid Hüseyinzade ve Ebru Uğraç’a görüşme sırasında Cemiyet ve gazetecilik konusunda bilgi verdi.