Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Güven Tazeledi

30.06.2023

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) olağan genel kurul seçimlerinde tek listeyle seçime katılan mevcut genel başan Mehmet Çelik yeniden başkan seçildi.

Gaziantep, Siirt, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Mardin’den gazeteciler cemiyetlerini bünyesinde bulunduran GGF, Olağan Genel Kurulunu  Mardin’de gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime katılan mevcut başkan Mehmet Çelik, oy birliğiyle yeniden başkan seçilirken, Arif Kurt, Hatice Türkan ve Murat Akgün diavn başkan ve üyeleri oalark seçildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başkanı Nuri Kolaylı'nın kutlama mesajı gönderdiği genel kurulda konuşan Mehmet Çelik, GGF deki birlik ve beraberliğin Türkiye basınına örnek teşkil ettiğini belirtti.

Bölge gazetecileri kongre sonrası akşam yemeğinde bir araya geldi.Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, iş insanı Yaşar Budak ve Mardin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu’nun da katıldığı programda gazetecilik mesleğinin, ülke demokrasine sunduğu katkılar ele alındı. Programda konuklara plaket takdimi yapıldı. AİGF Genel Başkanı Arif Kurt,  Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’ye plaket takdim etti.