Emine Ballı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

10.01.2024

Geçtiğimiz aralık ayının sonunda 4 dönem Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı görevini siyasete atıldığı için bırakan Ayhan Polat’ın ardından oy çokluğuyla Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçilen Emine Ballı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ballı mesajında "Gazetecilik mesleği, halkın gözü kulağı olan, kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi kendisine temel ilke edinen, doğru bilgi akışının sağlanmasında önemli bir yere sahiptir. Gecesi gündüzü yani mesai mefhumu olmayan mesleklerin başında gazetecilik gelir.

Gazeteciler aynı zamanda demokrasinin gelişimini, olgunlaşmasını, toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasını da sağlarlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadır.

Görevini ifa etmek adına her türlü koşulda kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda haber peşinde koşan, toplumu her alanda bilgilendirin; yazılı, görsel, işitsel ve internet dünyasındaki tüm meslektaşlarımın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi

Haber: Yasemin Demir