Basın Mensuplarına Yeşil Pasaport Verilmesi Şık Olur

08.01.2024

Katıldığı bir etkinlikte konuşan TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesinin gayet şık olacağını dile getirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, TBMM, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği  işbirliğiyle bir etkinlik düzenlendi. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, milletvekilleri,Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda gazeteci ile bürokratlar katıldığı etkinlikte konuşan TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, milli iradenin merkezi TBMM'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulmuş, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de tebrik etti.

Dünyada ve Türkiye'de gazetecilerin büyük bir kamusal görev gördüğünü belirten Kurtulmuş, "En zor şartlarda, en kötü şartlarda özgür bir şekilde mesleklerinin gereğini yerine getirmek, olayların arkasındaki gerçekleri ön yüzüne çıkarabilmek ve milletimizin haber alma, bilgilenme hakkını fedakar bir şekilde yerine getirmek için gazeteci arkadaşlarımız hayatlarını yeri geldiğinde ortaya koyarak büyük bir hizmet  görüyorlar. Özellikle zor şartlar altında, savaş şartları da başta olmak üzere gerçekten gazetecilik mesleğini büyük bir onurla sürdüren insanların ve özellikle de Gazze'de bu büyük katliam, soykırım sırasında hayattan koparılan gazeteci kardeşlerimizin aziz hatıraları önünde de saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

gazetecilerle sohbeti esnasında yeşil pasaport talebinin hatırlatılması üzerine Numan Kurtulmuş "Gazeteci arkadaşlar yeşil pasaport taleplerini aylar önce bana da arz etmişlerdi. Hatta biz konuştuktan sonra TBMM’deki gruplara da ziyarette bulundular. Bu konudaki kanaatimi, o gün de çok açık bir şekilde söyledim. Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur. 15 sene ya da 10 sene gibi bir süre bu mesleğe emek vermiş arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının önünü açmak lazım. Tabii burada karar verecek olan TBMM’dir. TBMM’de de bu konuda teklifler değerlendirilir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu yaklaşımı bir kere daha buradan ifade etmiş olalım. Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur." dedi.