Sivaslı Gazetecilerden Filistin'e Destek

28.10.2023

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, Sivasspor'un Kasımpaşa le oynayacağı maç öncesi düzenlenen basın toplantısıyla Filistin'e zullmeden İsrail'i kınadı.

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, tüm dünyanın 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı terör saldırılarına şahitlik ettiğini söyledi.
Karahan, İsrail'in sivil-asker ayrımı yapmadan, hastane ve ibadethane gözetmeden bebeklerden görevini yapmaya çalışan gazetecilere kadar herkesi gözü dönmüşçesine katlettiğini vurgulayarak, "Saldırılarında fosfor bombasına varana kadar birçok kitle imha silahını kullanan bu terör devleti insanlık suçunun yanı sıra Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen savaş suçlarını da işlemektedir. Birleşmiş Milletlerin bu soykırıma sessiz kalması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta dile getirdiği gibi bu yapının meşrutiyetini tartışılır hale getirmiştir. Türk, her daim mazlumun umudu olduğu gibi yaşanan bu insanlık dışı işgal girişiminde de tarihin kendine yüklediği kutsat sorumluluğu yerine getirecektir, buna inancımız tamdır. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere batılı toplumlar bu vahşete duyarsız kalsa da bizler duyarsız kalamazdık. Bizler, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti mensupları olarak katil devlet İsrail ve yandaşlarını şiddetli kınıyoruz. Bu süreçte kararlılıkla tavrını ortaya koyan devletimizin de yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Terör devleti İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridinde bugüne kadar yaklaşık 1800’ü çocuk 4 bin 500’e yakın Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), saldırılarda 16 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 3 gazetecinin ise kayıp olduğunu duyurdu. Bu vesile ile hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize ve meslektaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz." dedi.
Basın açıklamasında Türk ve Filistin Bayrakları açılarak İsrail lanetlenirken Sivasspor taraftarları da İsrail aleyhinde slogan attı.