AGF 10. Yaşını Kutluyor

13.09.2023

Akdeni Gazeteciler Federasyonu'nun 10. yılında başkan Gaye Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada kuruluş günlerinden bu yana yaşadıkları süreci anlattı.

Antalya, Isparta, Burdur, Alanya, Kemer, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan gazeteciler cemiyetlerinin üyesi olduğu Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun, 10. yıllarını dolurmaları dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunarak, federasyonun 10. yılında büyüyerek yoluna devam ettiğini kaydetti.

Açıklamasında Covid 19 döneminin olumsuzlukları nedeniıyle sektörün yaşadığı sorunlara da yer veren Gaye Coşkun şunları ifade etti:

'' Federasyon'umuz acısını hala yüreklerimizde hissttiğimiz Kahramanmaraş merkezli değremden, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve İskenderun Cemiyetlerimizin de çok büyük sorunlar yaşaması nedeniyle bölgesel istişare toplantılarında aksamalar yaşanmaktadır. Bir araya gelmeler yaşanmasa bile uzaktan temaslar ile sektörel sorunların takipçisi olmayı sürdürmekteyiz. Bölgesel sorunlarımızı biliyor ve çözülmesi için ciddi adımlar atıyoruz.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 10. kururluş yılımızı kutlamak bizler için ayrı bir onurdur. 10. yılda gazetecilik mesleğinin geleceğine yönelik kaygılarına karşı mücdelemiz sürecektir. Başta kurucularımız olmak üzere, bölgesel güç  birliği ve federasyonumuzun gelişmesine destek veren  herkese teşekkür ederim.''