Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden tarihi karar

11.08.2023

1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe giren gazete ve internet sitelerinin yayın esasları ile ilgili kanunun ardından, kurumlar da işleyişlerinde gereken düzenlemeleri yapmaya başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de önceki gün basın kuruluşlarına gönderdiği yazıda, “Bundan sonra belediyemiz arasında yapılacak olan iş ve işlemlerde Basın İlan Kurumu’na üye olma zorunluluğu aranacaktır” bilgisini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi üye olma şartı arayacak

13 Ekim 2022 tarihinde kabul edilen 7418 sayılı “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, gerekli düzenlemeleri yaparak uygulamalara başladı. Basın İlan Kurumu, kurumlarla da iletişime geçerek, kanunun yükümlülükleri konusunda kurum yöneticilerini bilgilendiriyor.

Yeni düzenlemeye göre “Kamu kurum, kuruluş, idare, belediye, müessese, teşebbüs, iştirak ve benzerlerinin, resmi ilan dışındaki her türlü ilan ve reklamları, Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımlatması gerekiyor.”

Gaziantep’te de kanun kapsamında çalışmalarını sürdüren Basın İlan Kurumu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçti. Görüşmelerin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, basın kuruluşlarına gönderdiği yazı ile bundan sonra belediye ile yapılan çalışmalarda Basın İlan Kurumu’na üye olma zorunluluğu aranacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararının ardından diğer belediye, meslek odaları ve iştiraklerin de aynı kararı alması bekleniyor.