Birer Birer Eksiliyoruz

01.07.2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci Uğur Gürtunca 21 Haziran 2023 Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Duayen Gazeteci uğur Öztunca'nın 21 Haziran Çarşamba günü hayatını kaybetmesi, sevenlerini ve Gazeteci meslektaşlarını üzüntüye boğdu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, internet üzerinden haberi duyururken,  bu cümlelerle kendini iade etti:''Sevgili arkadaşım, gazeteci, TGC üyesi Uğur Gürtunca' yı yitirdik.Bir bir eksiliyoruz, üzüntüm büyük..''

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Gürtunca'nın ölümünün ardından başsağlığı mesajı yaynlayarak ;"Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren değerli üyemiz Uğur Gürtunca’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Arkadaşımız halen TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktaydı. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uğur Gürtunca ,1940 yılında İstanbul’da doğdu. Galatarasaray Lisesi’nde okudu. Yükseköğrenimini İngiltere’de College of Journalism Londra’da tamamladı. Mesleğe 1959 yılında Hergün Gazetesi’nde başladı. Uzun yıllar Hergün Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Son Posta Gazetesi’nde de çalıştı. Halen TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nın yönetim kurulu üyesiydi. İngilizce ve Fransızca biliyordu. Sürekli Basın Kartı taşıyan Uğur Gürtunca bir kız babasıydı. Uğur Gürtunca Hergün Gazetesi sahibi ve TGC üyesi Mehmet Faruk Gürtunca’nın da oğluydu.

Uğur Gürtunca’nın cenazesi 23 Haziran 2023 Cuma günü öğle namazının ardından Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nden alınarak Kilyos’taki aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.