BİK’den depremzede gazetelere destek

28.02.2023

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, depremden etkilenen gazetelere yapılacak yardıma ilişkin şartları belirledi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun 21- 23 Şubat 2023 tarihli toplantısında, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ile Şanlıurfa’daki  gazetelere yönelik Yönetim Kurulunca belirlenecek şekilde toplam 800 bin Türk Lirası tutarında yardım yapılmasına karar verilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 24 Şubat 2023 tarihli toplantısında, yardıma ilişkin şartlar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Yapılacak yardımlardan söz konusu deprem bölgesindeki resmi ilan yayımlama hakkını haiz veya bu hakkı kazanabilmek için bekleme süresine tabi gazeteler yararlanacaktır.

Yardımdan yararlanabilecek gazetelere ait iş yerlerinin depremlerden az, orta veya ağır/yıkık derecede hasar görmüş olması gerekmektedir.

Yardımdan yararlanmak isteyen gazetelerin 31 Mart 2023 tarihine kadar Kuruma yazılı olarak başvurması, başvuru dilekçesinin ekinde yetkili mercii tarafından verilmiş olan ve iş yerlerinin az, orta veya ağır/yıkık derecede hasar durumunu gösteren bir belgenin bulunması gerekmektedir.

Gazetelerin hasar durumuna göre yardım dağıtımına esas ana puanlar; az hasarlı olanlar için (10), orta hasarlı olanlar için (20), ağır hasarlı/yıkık olanlar için  (40) olarak belirlenmiştir.

Dağıtılacak toplam yardım miktarı, yardıma başvuran gazetelerin toplam ana puanına bölünerek 1 (bir) birim puana karşılık gelen yardım miktarı bulunacaktır.

Yardıma başvuran gazetelerin ana puanı ile 1 (bir) birim puanlık yardım miktarı çarpılarak her bir gazeteye yapılacak yardım tutarı hesaplanacak ve ödemeler Genel Müdürlükçe yapılacaktır.

Bu şekil şartları, 31 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Basın İlan Kurumu internet sitesinde yayımlanacaktır.

İlgililere ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.