Ardahan’dan Malatya’ya Gönül Köprüsü Kurdular

17.02.2023

Ardahan Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde Ardahan’dan Malatya’ya dost eli uzandı.

     Asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde, deprem bölgesinde enkaz altından vatandaşlarımızı sağ çıkarmak için ekipler canla başla çalışırlarken, yıkılan kentlerde depremden yara almadan kurtulan vatandaşlarımız ise dondurucu soğukta evlerinden uzakta, çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Adı konulmamış bir seferberlik ile tüm Türkiye’de vatandaşlarımız, deprem bölgesine yardım ulaştırmak için büyük gayret sarf ediyorlar. Bu kampanyalara en güzel örneklerden biri de Ardahan’dan geldi. Ardahan Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde gerçekleştirilen kampanya ile yardımsever Ardahan esnafı, soğuk hava şartlarında en büyük ihtiyaç haline gelen soba için harekete geçti. Ardahanlı esnafın topladığı bir kamyon dolusu soba ve soba borusu, Ardahan’dan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’ya gönderildi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri tarafından karşılanan yardım malzemeleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem yardımlarının dağıtımının gerçekleştirildiği depolarına teslim edildi.

     Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “Bu kara günde bizleri destekleri ile yalnız bırakmayan, başta organizasyonun sahibi Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı ve AGC üyesi gazeteci meslektaşlarımıza, kampanyaya destek vererek bizlere bu yardımın ulaşmasını sağlayan aziz Ardahan esnafına ve halkına müteşekkiriz. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

       “Malatyalı kardeşlerimize bir nebze destek olabildik ise ne mutlu bize.” diyen Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı; “Bizler bu malzemeler ile birlikte, Ardahan Halkı’nın desteklerini ve dualarını da gönderiyoruz. Depremzede kardeşlerimize bir umut, bir sıcak selam olduysak, bu bizim için paha biçilemez bir mutluluk kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

    Ardahan’dan Malatya’ya gönderilen yardım malzemeleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin organizasyonu ile ihtiyaç sahibi depremzede ailelere dağıtıldı.