BİK’ten İnternet Haber Sitelerine Bilgilendirme Hizmeti

16.02.2023

Basın İlan Kurumu BİK, yapılan son kanuni değişiklikle resmi ilan alma hakkı kazanan internet haber sitelerine yönelik bir bilgilendirme sayfası hazırladı.

     Kurumun resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme çalışmasında, internet haber sitelerinin resmi ilan ve resmi reklam alabilmeleri için gerekli detaylara yer verildi.

     İnternet haber sitelerinin resmi ilan başvuru süreci, resmi reklam başvuru süreci, resmi ilan ve reklam yayımlayan gazete ve dergilere ilişkin nelerin değiştiği ile ilgili ana başlıklarda verilen bilgilerde, konu ile ilgili akla gelen tüm sorulara yönelik cevaplar yer alıyor.

     İnternet haber sitelerinin resmi ilan başvuru süreci başlığında; ilk kez başvuru yapacak internet haber sitelerinin yapması gerekenler, resmi ilan yayımlayan gazetelere ait internet haber sitelerinin başvuru süreci konuları ele alınıyor.

     İnternet haber sitelerinin resmi reklam başvuru süreci başlığı alında ise ilk kez başvuru yapacak internet haber sitelerinin yapması gerekenler, resmi reklam yayımlayan gazete ve dergilere ait internet haber sitelerinin başvuru süreci hakkında bilgiler veriliyor.

     Resmi ilan ve reklam yayımlayan gazete ve dergilere ilişkin neler değişti? başlığı altında ise resmi ilan yayımlayan gazetelere ilişkin hükümler ve resmi reklam yayımlayan gazete ve dergilere ilişkin hükümler ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

     İlgili tüm konu başlıkları ve açıklamalara, Basın İlan Kurumu’nun resmi internet sitesine ait aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://bik.gov.tr/resmi-ilan-ve-reklam-yayiniyla-ilgili-sorular/