Polat, ‘’21 Ekim Gazeteciler Günü değildir’’

21.10.2020

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Polat, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü adıyla bugün kutlanan gün ile ilgili açıklamada bulundu.

Polat açıklamasında; “Gazetecilerin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, diye bir kutlama günü bulunmamaktadır.

Kim tarafından, ne amaç ile gündemi getirilen ve bu günü, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak kutlamadığımızın bilinmesini isteriz.

Duyarlılık göstererek, basın mensuplarının gününü kutlama erdemliği gösteren, tüm kurum, kuruluş ve iş insanlarına teşekkür ediyorum.  

Ancak, Gazeteciler için yıl içinde iki anlamlı gün vardır. Bunlardan 1. si, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'dür. 212 Basın Kanununa göre yerel, ulusal herhangi bir gazetede çalışan fikir işçileri için kutlanan bir gündür.

Bir diğeri ise, Osmanlı dönemi, (1908) de Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte, basın üzerindeki sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz, 'Basın Bayramı' olarak ülkemizde kutlanmaktadır.

Tüm kamuoyunu bu bilgi kirliliğine karşı duyarlı olmaya davet ediyor. Bu gün için yapılacak herhangi bir davet ve tebriki kabul etmediğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isterim.