Duayen Gazeteci, MY Gazete ailesine katıldı

07.01.2023

Antalya'nın duayen gazetecisi Abdülkadir Kalender, MYGazete.com ailesine katıldı. Kalender, gündeme dair değerlendirmelerini köşe yazıları ile paylaşacak.

Konu ile ilgili açıklamayı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni yaptı. Sosyal medya haberinden paylaşımda bulunan Mevlüt Yeni “Yıllar önce Türk Haberler Ajansı Alanya Muhabiri olarak beni yaygın medya ile tanıştıran ağabeyim, meslek büyüğüm ve her daim desteğini gördüğüm yılların deneyimli gazetecisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurucular Kurulu üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve TSYD Antalya Şubesi Kurucu Başkanı Abdülkadir Kalender artık MYgazete.com ailesine katıldı. Yazılarını özlemiştik aramıza hoş geldin ağabey” diye yazdı.

Abdülkadir Kalender kimdir?

Gazetecilik mesleğine çıraklıktan başladı. Antalya’da 1962 yılında Hürses Gazetesi'nde başlayan gazetecilik yaşamı, sonra Antalya İleri Gazetesi’nde sürdü. Vatani görevinden sonra da İleri gazetesindeki çalışmalarını devam ettirdi

1966 Yılında Antalyaspor’un kuruluş komisyonunda gazeteci sıfatıyla yer aldı ve katkılar sağladı.1970 yılından itibaren Hürriyet, Anadolu Ajansı, Tercüman, Milliyet, Türk Haberler Ajansı başta olmak üzere tüm gazete ve ajansların temsilcisi oldu.

1972 Yılında Hürriyet gazetesi Antalya bürosunun kuruluşunda yer aldı. Daha sonra Hürriyet gazetesi ve Hürriyet Haber Ajansı Antalya Bölge müdürlüğü görevine getirildi.

Antalya’da ilk renkli ofset ve Türkiye’de ilk “KOKULU GAZETE” tanımıyla Yasemin gazetesini yayın hayatına soktu. Bu gazetenin yaşamı sadece bir yıl sürdü. Türk Haberler ve Güneş gazetesi Antalya bölge temsilcisi oldu.

1984 Yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın müşavirliğine getirildi. 1987 Yılında Antalya’nın ilk günlük ofset gazetesi Yeni İleri’nin kuruluşuna katıldı ve gazetenin sahibi Menderes TÜREL ile birlikte gazetenin Genel Yayın Müdürlüğünü yürüttü. Antalya Altın Portakal Film festivali yürütme kurul üyeliğini yıllarca sürdürdü ve yine Altın Portakal Film Festivali Büyük jürisinde Antalya Gazeteciler cemiyetini temsilen görev yaptı. Yeni İleri Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürlüğü’nden sonra Kemer’de de ilk gazeteyi çıkardı. Yine bir ilke imza attı ve Antalya’da ilk internet gazetesini yayın hayatına soktu ve başarısından dolayı bu gazete adına 2006 Yılında Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ’nü aldı. www.antalyagazetem.com 3 yıl yayın yaptı, sonra ekonomik nedenlerden dolayı kapandı.

1984 Yılında kurulan Antalya Gazeteciler Cemiyetinin kurucular kurulu yönetim kurulunda görev aldı. Halen Türkiye Spor yazarları derneğinin en eski üyeleri arasında yer alıyor.. TSYD’nin Antalya’da ilk üyesi oldu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Antalya Şubesi Kurucu Başkanlığı görevini yaptı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde 2013 yılında Akdeniz Bölgesi’ndeki Gazeteciler Cemiyetleri ’nin katılımıyla kurulan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu kurucuları arasında yer aldı ve kurucu Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Halen bu görevi sürdürüyor. 2017 Yılında Antalya Kent Konseyi tarafından “Kent sporunun gelişmesindeki emek ve katkılarından dolayı Onur ödülü verilen tek gazeteci oldu.