Kilis, Türk basınına ev sahipliği yapacak

06.12.2022

Yaklaşık 20 bin medya çalışanının en üst çatı mesleki kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun; 26. Başkanlar Kurulu Toplantısı 7-9 Aralık tarihlerinde Kilis Basın Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, medeniyetler şehri Kilis’te gerçekleştirilecek.

Türkiye’de faaliyet gösteren 9 gazeteciler federasyonu ile bu federasyonlara bağlı 92 gazeteciler cemiyeti temsilcilerinin katıldığı organizasyonda; medya sektöründe ekonomik sorunların yanı sıra yasal düzenleme eksiklikleri, basın özgürlüğü, yetişmiş eleman sıkıntısı, teknik altyapı ve istihdam sorunları gibi konular konuşulacak.

 

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Etik Kurulu, Onur Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu toplantılarında, günümüz Türkiye’sinde ekonomik, sosyal, siyasi ve teknolojik gelişmelerden yakından etkilenerek yaşam savaşı veren medya sektörünün, içenden geçmekte olduğu zor dönemden çıkış yolları masaya yatırılacak.

 

Katılımcılar toplantılar haricinde; Kilis’in Fransız işgalinden kurtuluş törenlerine de iştirak ederlerken, Kilis’in tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etme fırsatını yakalayacaklar.