KGD 19. yılını kutladı

09.11.2022

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin kuruluşunun19’uncu yılı kutlandı. KGD’nin 19. Yıl pastasını Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Gülden Ak, ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazetecilerle birlikte kesildi.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle Belediye Kültür Merkezi’nde bulunan dernek ofisini ziyaret eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, basın mensuplarını bir arada görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Demokrasilerin temellerinden biri basının özgür olmasıdır. Basın kamuoyuna yol gösterir. İnsan haklarına uyarak, hukuk çerçevesinde uygulaması ön görülmektedir. Kendi köşe ve haberleri kendi istediği gibi yapılırsa özel hayatlara dokunuyor. Basın olmazsa olmazdır. İlke ve etik çerçevesi içerisinde yerine getirildiği müddetçe yararını görebilir. Bu vesileyle Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin 19.yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“İnsanları kırmadan hareket etmeliyiz”

 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise konuşmasında, KGD’nin kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek “Vatandaşlarımızdan gelen eksikleri sizlerden öğrenip yerine getirmeye çalışıyoruz. Basın olmazsa olmaz bir güçtür. Zor şartlar altında nasıl emek verdiklerini biliyoruz. Yeter ki Zonguldak faydasında birleşelim. İnsanları kırmadan hareket etmeliyiz. Bu birlik ve beraberliği görünce bende çok mutlu oldum, Kazanan Zonguldak Olsun” dedi.

 

“Gazeteci gazeteciliğini yapacak”

 

KGD Başkanı Mustafa Emen de, “Derneğimizin 19. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar aktif olmaya çalışıyoruz. Gazeteci gazeteciliğini yapacak. 7 Kasım 2003 tarihinde kurulan derneğimiz sadece gazetecilik yapan üyelerden kuruludur. Bu vesileyle kurucu başkanlarımız Osman Sav ve diğer başkanlık yapan Atilla Öksüz ve Ayşe Mert’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımıza faydalı olmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam ediyorum. Bu arada Fox Tv sunucusu Selçuk Tepeli’nin canlı yayında Sayın Valimize yaptığı çirkin ifadelerden dolayı kendisini huzurunuzda bir kere daha kınıyorum “ifadelerine yer verdi.

 

Gazeteciler daha sonra katılım sağlayan protokol ile birlikte KGD’nin kuruluşunun 19. yıldönümü yaş pastasını keserek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.