Medya-İş Sendikası Trakya Bölge Müdürlüğü kapısına mermi bıraktılar

03.11.2022

Medya İşçileri Sendikası haksızlığa karşı verdiği mücadele Trakya Bölge Müdürlüğü kapısına mermi bırakılarak tehdit edildi. Medya-İş Sendikası Başkanı Sezai Ballı “Tehdit ve zorluklar bizi yıldıramayacak” dedi.

Medya İşçileri Sendikası, uzun bir süredir Trakya bölgesinde yer alan fabrikalarda yetkili sendika olma çalışmaları yürütüyor. Medya-İş Sendikası Başkanı Sezai Ballı, bölgedeki işletmelerde hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan, işçi hakları verilmeyen, mobbinge maruz kalan ve hak arayışları engellenen sendika üyelerinin olduğunu belirtti. Ballı konu ile ilgili, “İşçi arkadaşlarımızın anayasal hakkı olan sendikal çalışmalarını yürütmelerini hiçbir fabrika ya da kurumda engel olunamaz. Bazı işverenler maalesef hukuksuz ve yıldırıcı politikalarla işçi kardeşlerimizi hem zor durumda bırakıyor hem de işten atmakla tehdit ediyorlar.

Biz kimseye zarar vermeye, hiçbir işletmenin zarar görmesi taraftarı değiliz. İşçi kardeşlerimizin haklarını aldığı ve hak ettiği ortamda çalışmalarını istiyoruz. Bu onların en doğal hakkıdır. Bugün sendikamızın Trakya Bölge Müdürlüğü binasının kapısına bırakılan mermi ile ilgili de Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerekli incelemelere başladı, süreç yargı aşamasında. Tehditler, zorluklar bizi yıldıramayacak, örgütlenme çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” dedi.

 

Emniyet ekipleri konu ile ilgili araştırmasına devam ediyor.