Başkan Yeni, Rektör Danışmanı olarak atandı

01.10.2020

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, Akdeniz Üniversitesi Fahri Rektör Danışmanı olarak atandı.

Mevlüt Yeni kimdir?

1965 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya gelen Mevlüt Yeni, gazetecilik mesleğine 1982 yılında Alanya’da başladı. 17 yaşında mesleğe adım atan gazeteci Yeni, mesleğinde Alanya, Ekspres, Güneş, Cumhuriyet ve Tercüman gazetelerinin Alanya muhabirliklerini yaparak ustalaştı. Askerlik görevini yapmak üzere 1986 yılında Alanya’dan ayrılan Yeni, askerlik sonrası mesleğine ve meslektaşlarına birçok konuda öncülük edeceği yeni memleketi Antalya’ya yerleşerek önce Bulvar Gazetesi, daha sonra Tercüman Gazetesi Antalya Bölge Temsilcisi oldu. Muhabirlikle başladığı ve her geçen gün geliştirdiği gazetecilikte yükseklere tırmanan Mevlüt Yeni, 14 yıl Akşam Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilciliği görevini yürüttü. 1 Mart 2009 tarihinde Sabah Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilciliği görevine başlayan Yeni, misyon edindiği başarıyı birçok alanda aldığı ödüllerle taçlandırdı.

Vizyonunu çeşitli alanlarda görevler alarak genişleten Yeni, Akdeniz Basın Vakfı kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem bu vakfın başkanlık görevini yürüttü, Antalya Tanıtım Vakfı Denetleme Kurulu Üyeliğine ise halen devam ediyor. Spor alanında da kuruculuk ve üyelik gibi gönüllülük çalışmaları üstlenen gazeteci Yeni, Türkiye’nin ilk Bowling Kulübünü Antalya Emniyet Spor bünyesini kurdu, üç dönem Kepez Belediyespor Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mevlüt Yeni, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Antalyaspor Vakfı Denetleme Kurulu ve Antalyaspor Danışma Kurulu Üyesi olarak spora olan katkısını sürdürüyor.

Yeni; Haber, Fotoğraf, Foto Röportaj, Güncel Yazılar, Araştırma ve İnceleme dallarında çok sayıda ödülün sahibi oldu.

2006 Kasım’da Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi. Bu görevi iki dönemdir sürdüren Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde alaylı gazetecilerin Avrupa Birliği standartlarında eğitim ve belge almasını sağlayan ‘Antalya Basın Akademisi’ni kurdu ve 130 alaylı gazeteci sertifika sahibi oldu. Bir aylığına gittiği Nürnberg stajında karar verdiği ‘Cemiyetler arası kardeşlik projesi’ Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Nürnberg PresseClub arasında başladı ve Rusya, Polonya, Hollanda, Macaristan ülkeleri de eklendi. Proje sayesinde birçok meslektaşının kardeş Avrupa ülkelerinde meslek gezilerine katılımını sağlayan Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı doğrultusunda, cemiyet üyelerinin okuyan çocuklarına eğitim bursu, gazeteciler için sporsal, eğitsel projelere önderlik etti.

Son olarak Yeni, Akdeniz Üniversitesi Fahri Rektör Danışmanı olarak atandı.