Bilgin, ‘’Hak verilmez, alınır..!’’

21.06.2022

‘Sosyal Medya Yasası’ adı altında TBMM’ne getirilen, ancak başta Basın Kanunu ve 195 sayılı BİK Kanununu ilgilendiren yasanın, gazeteci meslek kuruluşlarının dikkat çektikleri düzenlemeler yapıldıktan sonra meclise gelmesi gerektiği açıklandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin konu hakkında yaptığı açımlamada; ‘’Değerli dostlarım, Sosyal Medya Yasası adı altında meclise getirilen ancak başta Basın Kanunu ve 195 sayılı BİK Kanununu ilgilendiren yasa meclise geliyor.

Bu safhaya kadar Alt Komisyonda, Adalet Komisyonunda, TBMM kulislerinde Genel Başkan Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan'a şükranlarımı sunuyorum. Can siparane çalışmaları her türlü takdirin üstündedir. Tabii Sinan Tunç kardeşimin de emeklerini unutmamak gerek. Hiçbir meslek örgütü TGF kadar çalışmadı. Ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Şimdi köprüden önceki son çıkışlardan birindeyiz. Bugün, Türkiye’deki bütün basın kuruluşları (TGF hariç) TBMM’nin Önünde bir bildiri tarafımdan okunacak ve teklifin geri çekilmesi istenecek.

Bilgin, ‘’Sözüm gazete sahibi başkanlarına’’

Genel Başkanın duyurusunu ve serzenişini okudum ve üzüldüm, düşündüm, değerlendirdim. Şimdi sözüm Gazete sahibi başkanlara; Bundan daha önemli ne işiniz olabilir. Gelmeli, katılmalı tanıdığınız bölge milletvekillerini ziyaret edip, bir çaylarını içip, 24-25-26-27’nci maddelerinde verilecek değişiklik önerilerine destek vermelerini istemelisiniz.

Aksi takdirde, siz onlara çayı kahveyi şehrinizde bir kafede veya bir otel lobisinde ikram edersiniz. Çünkü bir gazeteniz olmayacak. KAPANACAK...

Bilgin, ‘’Eğer resmi ilansız gazetemizi yaşatabiliyorsanız buna sözüm yok’’

Bu yasanın çıkmaması için Anayasa Mahkemesi dahil, her yolu deneyelim ve deneyeceğiz. TGK Gazeteler resmi ilan almasıyla yaşar, yaşamalı. Bu çatıyı bir arada tutan yalnızca resmi ilanlar değil. Yaşanan ve mücadele edilmesi gereken çok sayıda mücadele alanımız var.

Bilgin, ‘’Kütahya toplantısında şikayetini, sızlanmasını dinlemem’’

Bir ağabeyiniz olarak şunu söyleyeyim ki; Çok önemli mazereti olanlar dışında bu mücadeleye destek olmayan hiç kimsenin Ağustos ayında Kütahya toplantısında şikayetini, sızlanmasını dinlemem, salonu terk ederim. Şunu hiç unutmayalım. Oturarak değil, mücadele ederek.’’ Şeklinde açıklamasında bulundu.