Başkan Kavuş Tgk Başkanlar Kurulu’nu Ağırladı

13.05.2022

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 24.Başkanlar Kurulu toplantısı için Konya’da bulunan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Üyeleri ile buluştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 24.Başkanlar Kurulu toplantısı için Konya’da bulunan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Üyeleri ile buluştu. Başkan Kavuş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları ve gazetecilere her yönüyle Meram’ı ve Meram Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 24.Başkanlar Kurulu toplantısı için Türkiye’nin dört bir yanından ve Kıbrıs’tan gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ve 70’den fazla cemiyet başkanları ile bir araya geldi. Başkan Kavuş, buluşmada cemiyet başkanları ve gazetecilere Meram ve Konya hakkında bilgi verdi, Meram Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğinde 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen toplantının Konya’nın tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir’e teşekkür etti.

Mart ayında gerçekleştirdiği 2022 yılı değerlendirme toplantısında basın mensuplarına ‘yol arkadaşlarım’ diye hitap ettiğini hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, buluşma ile ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Bizler, ülkemize, şehrimize ve ilçemize hizmet ederken basınımız ve basınımızın temsilcileri de hemşehrilerimizin sesi, bizlerin de gözü, kulağı oluyor. Basını, her zaman bizlerin ve hizmetlerimizin tamamlayıcı unsuru olarak gördük. Yaklaşık 20 yıldır belediyeciliğin içindeyim bunun üç yılı da başkanlıkta geçti. Gazeteciliğin önemini, mesleklerinin zorluklarını yakından bilen bir insanım. Konya’da görev yapan tüm gazetecilerimizle birer mesai arkadaşı gibi çalışıyoruz. Onlar bir ilçemizle ilgili yaptıkları her haberde harekete geçiyor, bilgi doğruysa hatayı düzeltiyor, bilgi ya da yanlışsa onları ve kamuoyunu hemen bilgilendiriyoruz. Onların da doğruya ulaşmalarını sağlıyoruz. Hizmet noktasında birbirimizi tamamlayarak hizmet yolumuza devam ediyoruz. İlçemizde bugün 70’den fazla ilin hatta Kıbrıs’tan gelen cemiyet başkanlarımızı ve gazetecilerimizi ağırlamaktan da büyük onur ve mutluluk yaşıyoruz. Onlara Konya’yı ve Meram’ı tanıtma fırsatı bulduk. Turizm adına da önemli bir fırsat. Aralarında bizlerin yaşları kadar gazetecilik yapan bu tecrübeli isimlerin olumlu bir şekilde kendi şehirlerine dönmeleri her açıdan çok önemliydi, umarım bunda başarılı olmuşuzdur. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Kilis Basın Cemiyeti adına Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ toplantıya katılarak Kilis’i  temsil etti.