Cenkçi, Anıt Mezarı başında anıldı

19.03.2022

Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz başkanlarından Beyhan Cenkçi, hayata veda edişinin 29’uncu yılında Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Anıt Mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Önceki başkanımız Beyhan Cenkçi hiç aksatmadan her yıl kabri başında anıyoruz. 
Beyhan Cenkçi Cemiyetimiz ve Kaş’a büyük hizmetlerde bulundu. Gazeteciliğinin yanı sıra turizm alanında Kaş’ı Kaş yapanların başında geliyordu. Burada yapılan hizmetlerle ilgili, Kaş’ın dünden bugüne gelişimini anlatan bir kitap hazırlıyoruz. İnşallah bir dahaki gelişimizde başta ilgililer olmak üzere her kesime bu kitabı dağıtacağız. Bu kitapta Cenkçi kimdir, Kaş’a ne tür hizmetlerde bulunmuş hepsini anlatacağız. Makamlar gelip geçicidir, kimileri eser bırakıyor bu sayede unutulmuyor, kimileri ise gelip geçiyor, şu kabrin üzerinde biten ot gibi. Önemli olan yaşarken iz bırakmak ve insanlara dokunmak” dedi.
Kaş eski belediye başkanı Emin Erdem de Beyhan Cenkçi’yi minnet ve özlemle andıklarını ifade ederek, Cenkçi ile dostluğundan söz etti. Erdem “Kaşlılar olarak Beyhan Cenkçi’nin yaptığı hizmetleri hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.
Cenkçi için Kaş’ta düzenlenen anma törenine Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in yanı sıra  Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Ayhan Aydemir, Mali Sekreter Ali Topçu, Yönetim Kurulu üyeleri Ümit Gürtuna, Güray Soysal, Önder Sürenkök, Ali Oruç, Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun, Denetim Kurulu üyesi Serkan Güler, Onur Kurulu üyesi Mustafa Yoldaş, Bursa eski milletvekili aynı zamanda Cemiyetimiz Onur Kurulu üyesi Fethi Akkoç, Kaş bir önceki belediye başkanı Emin Erdem, Beyhan Cenkçi’nin yeğeni Cenk Cenkçi ile eşi ve dostları katıldı. 
Cenkçi’nin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.