ADD Heyetinden MGC’ye Ziyaret

12.02.2022

13 Şubat Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin yıl dönümü vesilesiyle Malatya’ya gelen ADD heyetinden MGC’ye ziyaret gerçekleştirildi.

ADD Genel Başkanı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt, Genel sekreter Namık Alıça, Genel Sayman Basri Gürsoy, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Özgür Çınar, ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları’ndan Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ye ziyaret gerçekleştirildi.

Güner, “13 Şubat Malatya için önemli bir gündür”

Ziyarette bir değerlendirme yapan ve kendilerine bu anlamlı ziyaret için teşekkür eden MGC Başkanı Vahap Güner; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 91 yıl önce Malatya’ya yapmış olduğu ziyarete, Malatya’ya demiryolunun gelişini sağlamış ve hemen akabinde de Malatya Sümerbank Tesisinin yeri için incelemede bulunmuş, bir sonraki gelişinde de Sümer Bankın temellerini atmıştır.

Cumhuriyetin her etkinliğinin her izi Malatya’da vardır. 13 Şubat Malatya için ayrı bir önem arz etmektedir.” Dedi.

Bozkurt “Ülkeyi Karış Karış Gezeceğiz”

4 ay önce göreve gelen ADD Genel başkanı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt, Atatürkçü düşünceyi anlatmak için ülkeyi karış karış gezeceklerini dile getirerek; “Bu ziyaretimizin nedeni değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Şubat’ta Malatya’ya yönelik ziyaretinin yıl dönümünde Malatya’da bulunmak ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Malatyalıların bu onur gününde onlarla birlikte olmak isteğimizin sonucudur.

Bugün bölge toplantımız var. Doğu Anadolu iller toplantımızı burada yapacağız. Pazar günü de bir panelimiz olacak. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durum, dünyanın içinde bulunduğu durum, bölgemizin içerisinde bulunduğu durum, bizim kanaatimizce adeta Kemalizm’in bütün bu sorunları çözümünde temel dayanak noktası olması gerektiğini gösteriyor.

Gerek eğitim politikaları, gerek dış politikalar, gerek ekonomi politikaları, gerek kalkınma politikaları, gerek yargı anlayışı, gerek sağlık anlayışının o günkü politikaların bugünkü koşullarına uyarlanarak ama aynı temel felsefeyle hem Türkiye’nin çıkış yolu, hem bölgedeki barışın temin edilmesi konusu, hem de topyekûn kalkınmanın anahtarı olduğunu düşüyoruz. Bu nedenle yollardayız. Her yeri dolaşıyoruz. Türkiye yönetilemiyor.

Eğitimden, sağlığa, yargıdan, dış politikaya ciddi sorunlar var. Biz ADD olarak bu sorunların aşmanın yolunun kesinlikle Atatürk Öğretisi, düşüncesi ile mümkün olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.  

Bozkurt “Hain Bir Eylem”

Samsun’da, Edirne’de ve son olarak Malatya’da Atatürk heykel ve büstlerine yönelik saldırıları değerlendiren ADD Genel başkanı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt; “Gerek Samsun’daki onur anıtına yapılan saldırı, gerek Edirne Uzunköprü’deki adalet anıtına yapılan saldırı, gerek burada yapılan saldırı, bunların hepsinin belirli bir merkezden organize edilen, Türkiye’de Atatürk ilke ve devrimlerinin ve Türk milletinin Atatürk’e olan bağlılığını sarsma amaçlı provokatör eylemler olduğunu düşünüyorum. Buradaki olayda böyle bir amaca dönük olabilir.

Dünya’da 200’e yakın devlet var. Bu 200 devletten 25 kadarı dünyayı yöneten büyük şirketlerin olduğu devletler. Kendi kurucusuna, kendi bağımsızlığının ve istiklalinin emrinde kanını ve canını vermiş ecdadına bizim kadar hor bakan, çok az dünyada. Dünyanın 26 ayrı ülkesinde Mustafa Kemal Atatürk daima saygıyla anılan; heykelleri, büstleri saygıyla ziyaret edilen ve hiç birinde en ufak bir saldırıya uğramayan bir dünya lideri. 1981 yılında Birleşmiş milletlerin 156 oy birliğiyle dünya barışına yaptığı katkılar ve emperyalizme karşı verdiği mücadele ile öncü lider olması dolayısıyla doğumunun yüzüncü yılında bütün dünyada Atatürk yılı olarak kutlanmış bir liderden bahsediyoruz.

‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ diyerek hem bölgesinde, hem dünyada barışın simgesi olmuş, ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ diyen dünyada pozitif düşüncenin öncüsü olmuş bir liderden bahsediyoruz. Buna rağmen maalesef bu saldırıların artıyor olması, bir akıl tutulması olması ötesinde maalesef batı emperyalizminin yerli işbirlikçileriyle düzenledikleri bir provokatör bir eylemdir. Bunları şiddetle kınıyorum.  

Atatürk heykelini kırmak dökmek, hiçbir şey değil. Sonuçta o bir heykel. Yıkarsınız yarın yenisi yapılır. Asıl olan Atatürk’ün bize emaneti olan antiemperyalist, tam bağımsız Cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, devrimci ve laik cumhuriyeti yıkmamak, korumaktır.

Biz 20 bin yıllık bilinen insan medeniyetlerinin beşiği olan bir coğrafyayı paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu kültüre saygılı olmak gerek. Anadolu barışın, sevginin, hoş görünün merkezi. Dünya kaç tane Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal tanıyor. ‘biz gelmedik kavga için benim işim sevgi işi’ kaç tane var.

Dolayısıyla bu coğrafyanın kültürüne saygılı olmak gerek. İki tane adam gidiyor Atatürk heykeline bir gece önceden çelik halatı heykelde bulunan atın ayağına bağlıyorlar. Ertesi sabah gelip bir urganla işte bir araçla çekip yıkmaya çalışıyorlar. Bu tesadüfü bir şey değil. Bu organize bir eylem. O heykel başarılı olsa yıkılsa Türkiye’de her yerde arbede çıksa bundan Allah aşkına millete yarar gelir mi? AKP, CHP, İYİ Partiliye bir yararı olur mu?

Bu bizim iç barışımızı tahrip etmeye, milleti bir birine düşürmeye dönük hain hane bir eylem.” Dedi.