Ankara Malatyalılar Derneği’nden MGC’ye ziyaret

10.02.2022

Malatya’da faaliyet veren toplamda 23 tane ilçe ve köy adı ile Malatyalıları bir araya toplayan Ankara Malatyalılar derneğinde ortak payda Malatya, ortak payda birliktelik.

Ankara Malatyalılar dernek başkan yardımcısı ve aynı zamanda Ankara Arguvanlılar Kültür ve dayanışma dernek başkanı Asım Aydoğdu’dan Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ye ziyaret gerçekleştirildi. Asım Aydoğdu’yu MGC başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

 

Güner, ‘’Ankara’da yapmayı planlıyoruz’’ 

2. Haydar Karaduman ödül törenini Ankara’da yapmayı planladıklarını ifade eden MGC Başkanı Vahap Güner; “Bizde Ankara’da bulunan özellikle ilçe dernekleri olmak üzere Malatyalılar derneğini oluşturan bütün dernekler, Malatyalı olarak bizlerin gurur kaynağı. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bütün zenginlikleri bir arada tutarak bir arada olmanın ve ortak paydaları Malatya üzerinde çalışmaları her zaman bizleri de mutlu ediyor. Her Ankara’ya gidişimizde de mutlaka Malatyalılar derneğine uğruyoruz. 

Bu yıl başlattığımız 1. Haydar Karaduman ödüllerini bütün Türkiye çapında Malatya’ya hizmet etmiş ve en azından buna katkı sağlamış bütün değerlerimizi bularak onlara her yıl düzenleyeceğimiz ödül törenlerinde onure etmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız ödül törenini de Ankara’da yapmayı planlıyoruz. Özellikle Ankara’da Malatya’ya hizmet etmiş iş adamı, devlet adamı, bürokrat, dernekler, STK’lar gibi çok güçlü isimleri de orada onure etmeye çalışacağız. Bu nedenle de özellikle Ankara Malatyalılar dernek başkanı Battal beye, yardımcısı Asım Aydoğdu’ya ve diğer derneklere yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” Diyerek ziyaret için teşekkür etti.     

Aydoğdu, ‘’MGC, sesimiz oluyor’’

Ankara Malatyalılar dernek başkan yardımcısı ve aynı zamanda Ankara Arguvanlılar Kültür ve dayanışma dernek başkanı Asım Aydoğdu’da MGC’nin başarılı çalışmalara imza attığına işaret ederek, “15 yıla aşkın Arguvanlılar, 10 yıla aşkında Ankara Malatyalılar derneği içerisindeyim. Ankara’da bulunan Malatyalılar için yerel basın gerçekten çok önemli. Çok önemli dediğim sözü klişeleşmiş bir söz olarak kabul etmeyin, gerçek anlamda bizim için çok önemli. Önemini bildiğimiz içinde her zaman MGC ile istişare halindeyiz. Bizim iç MGC Malatya’daki gözümüz, kulağımız ve bizim oradan sesimiz oluyor. Bu anlamda gerçekten çok önemli. Bende bu anlamda ziyaret etmek istedim. Pandemiden kaynaklı gelememiştim yeni yönetime hayırlı olsun demek için geldim. Geçen gün yapılan etkinliği duydum ve etkinliğe katılmak istedim. Çünkü bu etkinlik hem Haydar Karaduman’ı yad etmek adına yapılan bir etkinlikti, hem de Malatya’nın dışında olan ve Malatya’ya hizmet etmiş insanları birer plaketle onurlandırılması çok önemliydi. Ama o gün çok büyük bir rahatsızlık geçirdim ve etkinliğe katılamadım. Katılamadığımı içinde çok üzgünüm. İnşallah bundan sonraki ilk etkinlikte ben kendi şahsım adına diyorum, buraya katılmaya özen göstereceğim.” Dedi.

Battal Yıldız’a ödül

Ankara Malatyalılar derneğinin başkanlık görevini yürüten Battal Yıldız’a çalışmalarından ve birlikteliği sağlama noktasında övgüler yağdıran Aydoğdu; “Ankara’daki Malatya derneklerinden de kısaca bahsedeyim, Ankara’daki 23 tane köy, ilçe il derneği olmak üzere biz ferdi olmak üzere kendi derneklerimizde kendi hizmetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Ortak paydamız Malatya. Malatya olduğu noktada da bütün dernekler, Ankara Malatyalılar Derneği ile birlikte Malatya’yı daha güçlü bir şekilde Ankara’da hem yaşamak, hem bizden sonrakilerine aktarabilmek, hem de Malatya’yı Ankara’daki insanlara biz tanıtmak istiyoruz. Bunu da imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar da orada başarılı olduk diye bilirim. Sağ olsun Battal bey çok özverili çalışmalar yapıyor. Malatya adına hiçbir şeyden yapmamaya çalışıyor. Bizde dernekler olarak ona destek vererek Ankara’daki Malatya çalışmalarını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu nokta da işte MGC olarak da bizim sesimiz oluyor. Bu anlamda hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.