Sonsöz Gazetesi 300 fidanı toprakla buluşturdu

13.11.2021

Sonsöz Gazetesi, ağaçlandırma seferberliği kapsamında 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 11.11’de Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü Hatıra Ormanı’nda 300 adet fidanı toprakla buluşturdu. Muhteşem etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sonsöz Gazetesi, her yıl 11 Kasım günü yurt geneli eşzamanlı düzenlenen ağaçlandırma etkinliğinde okur ve takipçilerinin desteğiyle fidanları toprakla buluşturmak için sahadaydı.

 

Otobüsler, Yeşil Batman için sefer yaptı

Sonsöz Gazetesi Batıraman Kampüsü Sera Alanında fidan dikim etkinliği için okur ve yazarlar ile bir araya geldi. Etkinliğe katılanlar, Belediye ve TPAO otobüsleriyle hatıra ormanına taşındı.

 

“Benim de dikili bir fidanım olsun”

TUMED, Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Yönetimi, Batman Çevre Gönülleri Derneği, Bir Kalp Bin Umut Derneği, Vakıfbank İlkokulu, Yenişehir Ortaokulu, Batman TED Koleji, Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Seyit Bilal Öğrenci Yurdu, ODTÜ’lü Hocalar Kurs Merkezi, Batman Üniversitesi Öğrencileri, Batukamp, Batman Çevre Gönülleri Derneği Genç Tema Topluluğu, Ombudsman Topluluğu, Petrol Mühendisleri Topluluğu, Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Topluluğu, Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun eşlik ettiği etkinlikte 300 adet fidan, toprak ve can suyu ile buluştu. Gençlik Spor Müdürlüğü, TEMA gibi kurumların da ekipleri fidan dikimi için sahadaydı.

 

Fidanların önünde kitap okundu

Batman İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın gönderdiği kitaplar, fidan diken öğrencilere dağıtıldı. Çocuklar, diktikleri fidanın başında kitap okudu.

 

“Her şey Yeşil Batman için”

Yeşil fakiri Batman’da geleceğe nefes olmak ve daha yeşil bir gelecek var etmek amacıyla başlatılan mücadelede var olmaya devam edecek. Sonsöz Gazetesi, “Bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.” Açıklaması yaptı.