Kazanan YGC oldu

03.11.2021

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin (YGC) 9. Genel Kurulu 29 Ekim 2021 günü dernek merkezinin teras katında yapıldı. Mevcut Başkan Ayhan Polat ve Bülent Güler’in aday olduğu Genel Kurul'da Ayhan Polat 22 oy, Güler 7 oy aldı. Polat 4. Defa Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi.

Genel Kurul öncesi Yalova gündeminin en önemli konularından biri Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık seçimiydi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına, aday olduğunu aylar öncesinden hemen hemen her platformda gündeme getiren Bursa Orhangazili bir üyenin son gün adaylıktan çekilmesi ile Bülent Güler’in aday olması sürpriz olarak nitelendirilirken, Polat’a son güne kadar adaylıktan çekilmesi yolundaki baskılar pek işe yaramadı.

Divan; Demirok, Durmuş ve Aydın’dan oluştu

Kongrede ilk olarak, her iki aday destekçilerinin oy birliği ile divan teşekkül etti. Divan başkanlığına Ömer Faruk Demirok, divan başkan yardımcılığına İdris Durmuş, devan katipliğine ise Feyzullah Aydın seçildi.

Kongreyi; "Atatürk'ün Kenti Yalova'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Yalovalı gazetecilerin dernek kongresini de gerçekleştirmek suretiyle çifte bayram yaşıyoruz" diyerek açan Divan Başkanı Ömer Faruk Demirok, her iki adaya da başarılar diledi.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu  

50 üyesi bulunan Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin 29 üyesinin hazır bulunduğu 9. Olağan Genel Kurul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitler ile görevi başında hayatını kaybeden basın emekçileri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede, önceki döneme ait faaliyet, kesin hesap, denetim raporları ve gelecek döneme ait tahmini bütçe raporları okunarak, kongre delegasyonu tarafından oylama ile kabul edildi.

Oylama sonrası söz alan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, verdikleri onay için kongre üyelerine teşekkür etti.

Sandıktan Polat çıktı

Yalova Gazeteciler Cemiyeti (YGC) 9. Genel Kurulu'nda yapılan başkanlık seçiminin galibi Ayhan Polat oldu.

Sonucun açıklanmasının ardından iki başkan adayı; Ayhan Polat ve Bülent Güler birbirlerine sarılarak, birlik, beraberlik ve kardeşliğin alkışlanacak görüntüsünü Yalova başta olmak üzere tüm Türkiye’ye beraber verdiler.

YGC Genel Kurulu sonrası Başkan Ayhan Polat, tüm katılımcıları, Yalova’nın marka değerlerinden Altın Balık da misafir etti.