2020 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

28.10.2021

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen "2020 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması"nın ödül töreni düzenlendi.

Küçük, “Meslektaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm aramaktayız”

TGC Başkanı Ersen Küçük, gazetecilerin mesleki başarılarının ödüllendirilmesi, heyecanlarını taze, motivasyonlarını yüksek tutmayı amaçlayan başarı ödüllerinin bu yıl 13 dalda sahiplerini bulduğunu söyledi.

Ödül alan meslektaşlarını tebrik eden Küçük, "TGC olarak temsil ettiğimiz 12 yerel ve bölgesel gazete, 7 yerel, bölgesel ve ulusal televizyon, birçok internet sitesi, 6 yaygın ajans ve gazetelerde çalışan meslektaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm aramaktayız." Dedi.

 

Spor Özel Ödülü, milli sporculara verildi

Vali Ustaoğlu, konuşmaların ardından TGC'nin eski başkanlarından merhum Ziyad Nemli adına düzenlenen "Ziyad Nemli Büyük Ödülü"ne layık görülen ancak sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Ömer Olcay'ın ödülünü, TGC Başkanı Küçük'e teslim etti.

Geçmiş dönem belediye başkanlarından Hasan Melek'e "Jüri Özel Ödülü’nü, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu takdim etti.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, "Sanat Özel Ödülü’ne layık görülen ancak törene katılamayan Kudret Emiroğlu'nun ödülünü İsmail Fandaklı'ya teslim etti.

"Spor Özel Ödülü" ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya elde eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Abdullah Öztürk'e verildi.

Sporcular törene katılamazken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Busenaz Sürmeneli'nin ödülünü, annesi Songül Sürmeneli'ye teslim etti.

 

Meslekte 20 yıl ve üzerinde hizmet veren 38 gazeteciye "Hizmet Ödülü" verildi

"Turgut Özdemir En İyi Spor Fotoğrafı Ödülü’ne layık görülen Karadeniz'den Günebakış Gazetesi foto muhabiri Nurgül Günaydın, ödülünü Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın elinden aldı.

Avcı, sunucunun, "Abdullah hocamızdan bir şampiyonluk sözü alır mıyız?" ifadeleri üzerine, Trabzonspor'da geçen yıl 10 Kasım'da göreve başladığını anımsattı.

Geldiğinden beri çok güzel duygular yaşadığının altını çizen Avcı, "Karşılıklı örtüşen birçok şey var. Ben de bu yörenin insanıyım, burayı çok seviyorum, sizleri seviyorum. Umarım bu dilekleri, bu duyguları hep beraber yaşarız. Bu şehir bunu istiyor ve hak ediyor." Diye konuştu.

Meslekte 20 yıl ve üzerinde hizmet veren 38 gazeteciye ise "Hizmet Ödülü" verildi.

Hizmet Ödülüne layık görülen Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürlüğünde görevli kıdemli muhabir Tuğba Yardımcı, ödülünü Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erkut Çelebi'den aldı.

 

TGC yönetimi tarafından alınan kararla, bu yıl ilk kez vefat eden gazetecilerin adlarının verildiği ödüllere layık görülen isimler şunlar:

Cemal Rıza Osmanpaşaoğlu En İyi Gazete Haber Ödülü’ne, Özgür Özdemir (Sabah Gazetesi)

Emin Şefik Yılmaz En İyi Araştırma Haber Ödülü’ne, Bahattin Baştürk (Taka Gazetesi),

Ömer Güner En İyi Gazete Röportajı Ödülü’ne, Selahattin Özcan (Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi), Ayhan Kıyak En İyi Fıkra-Makale Yazısı Ödülüne, Meryem Akgün (Karadeniz Gazetesi), Suavi Kaptan En İyi Fıkra-Makale Yazısı İnternet Ödülüne, Elif Çavuş (Haber cuk.com), Mehmet Tan En İyi Haber Fotoğraf Ödülüne, Ozan Köse (İhlas Haber Ajansı)

Orhan Kaynar En İyi TV Görüntü Haber Ödülüne, Selçuk Başar (Demirören Haber Ajansı),

Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu En İyi Spor Haberi Ödülüne, Hasan Tüncel (61saat), Turgay Murtezaoğlu En İyi Radyo İnceleme Araştırma Ödülüne, Özgül Kömürcü (TRT Trabzon Radyosu), Ahmet Kayacık En İyi İnternet İnceleme Araştırma Ödülüne, Okan Çıtlak (Haber 61), Salih Çamoğlu En İyi Mizanpaj Haber Ödülüne, Elif Yasemin Aydoğan (Karadeniz Gazetesi), Muharrem Kaya En İyi Mizanpaj Spor Ödülüne, Enes Aydın (Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi)