EGD, Kovid-19 sürecindeki hizmetlerinden dolayı yöneticilere plaket verdi

19.08.2021

Edirne Gazeteciler Derneği (EGD), yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanları adına kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine törenle plaket verdi.

 

“Plaket vermenin kendilerinin yaptıkları karşısında yeterli olmayacağının bilincindeyiz”

Devlet Konukevi'nde yapılan plaket töreninde konuşma yapan Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, "Burada bizlere büyük bir özveriyle, hayatlarını da riske atarak hizmet veren tüm çalışanlar adına, onları temsilen aramızda yer alan değerli insanlara birer minnet plaketi taktim edeceğiz.

Plaket vermenin kendilerinin yaptıkları karşısında yeterli olmayacağının bilincindeyiz. Plakete 'Teşekkürler' yazdırmamız nasıl bize yetmeyip, minnettarız olarak değiştirdikse, sadece plaket değil bundan sonra bu kişilere tüm toplumun yaptıkları hizmetleri hatırlayarak gereken önem ve saygıyı daha da fazlasıyla göstermesini diliyorum. Bilindiği gibi süreçte kamusal alandan, sosyal yaşam koşullarına kadar zorunlu değişiklikler yapıldı. Her alanda kısıtlamalar uygulanırken bu sıkıntılı dönemde yöneticiler, doktorlar, sağlık görevlileri, hemşireler ve eczacılar görevlerinin başında normale göre çok daha zor ve sıkıntılı şartlarda hizmet vermeye devam etti.

 

“Üstün çalışma azmi ve kararlılığından dolayı veriyoruz”

Neden plaket verdiğimize gelince, Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp'e pandemi süresince bugüne kadar valilik bünyesinde ve bağlı kurumlarda gerçekleştirilen hizmetlerle buralarda görev yapan tüm çalışanlar adına ve kendisinin organizasyonun Edirne'de başı olarak gösterdiği üstün çalışma azmi ve kararlılığından dolayı veriyoruz.

Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan'a da Edirne Belediyesi'nin tüm imkanları ile pandeminin en az zararla atlatılması gayretlerindeki çabaları ve pandemi ortamında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılmasındaki kararlılığından ötürü, tüm belediye çalışmalarını da temsilen veriyoruz.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erhan Tabakoğlu'na üniversite hastanesinin Edirne ile her alanda kurduğu köprülerin pandemi süresince de sağlık alanında sürdürülmesi, pandemi ile ilgili bilimsel açıklamalar ve çalışmalardaki üstün başarılarını dikkate alarak, hocamızın istekli ve özverili çalışma temposuna uymuş tüm Trakya Üniversitesi çalışanlarını da temsilen veriyoruz.

           

“Hayat kurtarma çabasındaki hekimlerimizi temsilen veriyoruz”

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sayın Mustafa İshak Yıldırım'a, ilimizdeki tüm hastanelerde görev yapan tüm sağlık çalışanlarını, en uzak yerlere kadar gidip evlerde sağlık hizmeti veren fedakâr insanları temsilen veriyoruz.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Sayın Gürcan Altun’a, bırakın çalışmayı, oturup, durmanın bile çok zor olduğu hastanelerde giydikleri koruyucu kıyafetler, yüzlerindeki kat ve kat maskeler ve ayaklarındaki tıbbi çizmelerle hayat kurtarma çabasındaki hekimlerimizi temsilen veriyoruz.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Sayın Uygar Güler'e, yazılan ilaçları 7 gün 24 saat esasına göre hastalara verme gayreti ile tehlikelere karşı kesintisiz hizmet sağlayan tüm eczacılar ve eczane çalışanları adına veriyoruz.

 

“Sağlık merkezlerinde görevli tüm çalışanlar adına veriyoruz”

Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Sayın Filiz Birtane'ye, insanlarımızın en kolay şekilde ve ilk tercih olarak başvurdukları ve artık aileden birisi olarak kabul ettikleri vefakâr dostlarımız aile sağlık merkezlerinde görevli tüm çalışanlar adına veriyoruz.

Plaket vermedeki bir amacımızda bu değerli kişileri bir kes daha gündeme getirmek ve insanlara pandeminin devam ettiğini yaşanan zorlukların yenilenmemesi için yetkililerin söylediklerine uyulması vurgusunu yapmaktı" açıklamasında bulundu.

 

Plaketler verildi

Konuşmadan sonra törene geçildi ve Vali Ekrem Canalp’e Dernek Başkanı Derya Sarılarlı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Bülent Ayan, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan, Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa İshak Yıldırım’a Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Hüseyin Ağırseven, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun’a Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci İsmet Yaraşır, Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Uygar Güler’e Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Ömer Çakıcı, Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Filiz Birtane’ye İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Alış plaketleri takdim etti.

 

Vali ve Rektör Yardımcısı da konuşma yaptı

Vali Ekrem Canalp da konuşmaya yaparak; "Sağlık Müdürlüğümüz de personelin neredeyse yüzde 60'a yakını, 2 bin 454 personel şu ana kadar takdirname aldı. Bunların içerisinde sadece doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz olarak sağlık memurlarımız değil hizmetlilerimiz de var, ebelerimiz de var, diş hekimlerimiz de var. Diş hekimlerimiz de gerektiğinde filyasyon çalışmalarına katılmak suretiyle ihtiyaç duyulan her hizmette bize destek sağladı" dedi

TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz konuşmasında, "Valimizin önderliğinde kimya bölümünde dezenfektan ürettik. 4 bin tonu şu an aştı ve hala üretmeye devam ediyoruz. Tüm birimler, tüm kamu kuruluşları Valimizin önderliğinde çok iyi çalıştı. Büyük bir sinerji oluştu" ifadelerine yer verdi.

Başkan Recep Gürkan ise “Burada aldığımız Hıfzıssıhha kararlarının birçoğu Türkiye geneline yayıldı, örnek kararlar oldu. Kuşkusuz zor bir dönem atlattık hala da atlatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte görevi başında vefat eden, şehit olan bütün sağlık çalışanlarını, bütün emekçileri bir kez daha rahmetle ve şükranla yâd ediyorum" diye konuştu.

Uz. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, "Süreç Edirne için çok şükür iyi geçti. Sayın Valimizin önderliğinde tüm kurumlarla beraber entegre olarak güzel çalışmalar yaptık. Pandeminin tüm dünyada ve Edirne’mizde nasıl yayılacağını önceden öngörerek birtakım çalışmalar yaptık. Sağlık Bakanlığımıza da çok teşekkür ederiz. Bu başarı ortak çalışmaların eseri. Bütün arkadaşlarımız özveriyle çalıştılar hepsine de tekrardan teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.