AGF'den Doğu Akdeniz Cemiyetlerine anlamı ziyaret

07.06.2021

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Gaye Coşkun, Onursal Başkan ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yenigün, Doğu Akdeniz’de bulunan Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

AGF Genel Başkanı Coşkun, AGC Başkanı Yeni ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Yenigün ilk olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, Başkan yardımcısı Şevket Coşkun, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Biçer ve Mehmet Miras ile Federasyon temsilcisi Haldun Okdemir’in hazır bulunduğu ziyarette mesleki konular konuşuldu.

Mersin Gazeteciler Cemiyetinin Türkiye’nin tek ve en güçlü Gazeteci Örgütü olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na katılması gerektiğini dile getiren Onursal Başkan Mevlüt Yeni, “Birlikten kuvvet doğar. Mersin Gazeteciler Cemiyetini bünyemizde görmek istiyoruz” dedi. Hoş bir sohbetin ardından Federasyon başkan ve temsilcileri Osmaniye, Kahramanmaraş ve İskenderun ile Antakya cemiyetlerine nezaket ziyaretinde bulunmak için Mersin’den ayrıldı.

 

CGC’ye başsağlığı ziyareti

TGK Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Mersin’in ardından Osmaniye’de Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetine (CGC) taziye ziyaretinde bulundu.

CGC Başkanı, AGF Genel Sekreteri ve TGK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, yaptığı açıklamada, geçen ay hayatını kaybeden Akdeniz Gazeteleri Yayın Grubu Kurucusu ve Akdeniz Gazete Sahipleri Yönetim Kurulu Üyesi L.Taner Deniz için gerçekleştirilen taziye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, merhum Deniz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve basın camiasına başsağlığı diledi. Konfederasyonun büyük bir aile olduğunu, bu aileye ilk kurulduğu günden bu yana Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin varlığı ile güç verdiğini anlatan Yeni, “CGC, federasyon ve konfederasyonumuzun ilk kuruluşundan bu yana bizimle birlikte yol alıyor. Ali Cihangir başkanlığındaki CGC ailesi örnek çalışmaları ve duruşu ile taktir alan bir basın ailedir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

 

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Osmaniye basınına başsağlığı diledi. Geçen ay yapılan genel kurul ile AGF’de Mevlüt Yeni’den görevi devraldığını ifade eden Coşkun, federasyon kurulurken koltuk davasıyla kurulmadığını aktardı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ailesinin egolarından arınmış basın mensuplarından oluştuğunu anlatan Coşkun, “Bizler bu çatı altında sadece mesleki mücadele için varız. Bu böyle devam edecektir. Bunu Mevlüt başkanda gördük. Biz her gün bir araya gelemeyeceğiz ama teknoloji sayesinde diyalog halinde olacağız. Bir şeyler yapabilmek için çalışacağız. Güzel projeler üretebiliriz. Mesleğimiz adına burası bir çakıl taşıdır ama hepimiz birlik olduğumuz zaman bir okyanus oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Genel Başkanı Ahmet Duran Yenigün ise çok değerli bir yönetim kurulu üyesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Heyet, Akdeniz Ofset ve Akdeniz Gazeteleri Yayın Gurubunun işletmeciliği üstlenen merhum Deniz’in oğlu İbrahim Deniz’e de başarı diledi. Yeni, Coşkun ve Yenigün, CGC ziyaretinin ardından merhum L.Taner Deniz’in eşi Mehpare Deniz ve çocuklarını evinde ziyaret ederek başsağlığı dileyerek Osmaniye’den ayrıldı.

AGF Onursal Başkanı Yeni’den veda ziyareti

Çoşkun, Yeni ve Yenigün, Hatay’a geçerek burada HGC İskenderun Temsilciliği, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette 1 Temmuz’da yapılacak olan Gazeteciler Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu öncesinde de bilgiler veren AGF Onursal Başkanı Yeni, federasyon genel başkanlığı süresi boyunca destek veren cemiyet başkanlarına ve meslektaşlarına veda ziyaretini gerçekleştirdi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ev sahipliğinde AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni onuruna Harbiye Boğaziçi Restaurant’ta bir akşam yemeği düzenlendi. Düzenlenen geceye AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile HGC Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Onuruna verilen yemekte kısa bir veda konuşması gerçekleştiren AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kurulduğumuz günden bu zamana kadar yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Artık görevimiz buraya kadar. Ümit ediyorum ki benden sonra görevi devralan Genel Başkanımız Gaye Coşkun ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaklarına inanıyorum. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Abdullah Temizyürek ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyelerine düzenlemiş oldukları bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek tarafından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye anı tabağı hediye edilirken, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ise ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden ötürü HGC Başkanı Abdullah Temizyürek’e bir tablo hediye etti.

 

Kahramanmaraş’a ziyaret

Hatay’ın ardından Kahramanmaraş’a giden Çoşkun, Yeni ve Yenigün, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim ve yayın kuruluşlarını ziyaret ederek Doğu Akdeniz turunu tamaladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’na teşekkür eden Mevlüt Yeni, “Başkanlığım döneminde İlgi ve desteklerinden dolayı cemiyet başkanımız Arslan Deveboynu ve yönetimine, her daim dostluğunu ilgisini sevgisini bizlerden esirgemeyen yayın kuruluşları sahip ve yöneticilerine, meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.