EMD Medya Okulu açılıyor

27.05.2021

Ankara-Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) ile Gazeteciler Cemiyeti’nin desteği ile başlatılan EMD Medya Okulu’nda ders zili bu hafta sonunda çalacak.

EMD’nin ekonomi muhabirliği eğitimi projesi AB’nin finanse ettiği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi Basın Evi Destek Aracı’na (BEDA) yapılan 128 başvuru içinden ilk 25 proje içine girmeyi başardı ve kabul edildi.

Proje ile iletişim fakültesi öğrencileri, genç mezunlar ve işsiz gazeteciler ve ekonomi alanında çalışan ancak ekonomi gazeteciliği konusunda kendisini daha yetkin hale getirmek isteyen gazeteciler ve gazeteci adayları için ayrı ayrı 8 adet eğitim programı düzenlenecek.

 

İlk program başlıyor

Deneyimli, EMD üyesi isimlerin vereceği eğitimler, her grup için 3’er gün ve günlük 4’er saatten 12 saati kapsıyor. Proje kapsamında 8 ayrı grupta yapılacak derslerde toplamda 80 muhabirin/muhabir adayının eğitim alması ve 96 saat eğitim programı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

EMD Medya Okulu’nun ilk eğitimi, 29 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’deki 30 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 

Dersleri deneyimli isimler verecek

 İlk gün program, Proje koordinatörü ve EMD Genel Sekreteri Hüseyin Tunçay, EMD Başkanı Turgay Türker ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

İlk günde, haber yazım teknikleri ana başlığı altında, ‘Gazete-dergi-ajans’ konusunda Vecdi Seviğ, ‘TV Haberciliği’ konusunda Ahmet Ergen, ‘Yeni medya’ alanında ise Mehmet Kaya ders verecek.

30 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da başlayacak 2. Gün programında ise ‘Finansal Okuryazarlık’ dersi Neşat Gündoğdu, ‘Ekonomi Muhabirliği’ dersi ise Taylan Erten tarafından verilecek.

31 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek dersleri ise ‘Ekonomi haberciliğinde veri kullanımı’ konusunda Alaattin Aktaş, ‘Haber takibi’ konusunda Didem Tümer, ‘İstihbarat toplama’ alanında Erdinç Çelikkan, ‘Haber kaynakları ile ilişkiler’ konusunda da Ahmet Kıvanç verecek.

Eğitimler pandemi nedeniyle Zoom üzerinden yapılacak.  Öte yandan, bundan sonraki eğitimlerde de deneyimle EMD üyeleri görev alacak.