Gazeteciler, Güney ve Doğu illerini konuşacak

27.05.2021

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü Demokrasi İçin Medya (M4D) Projesi'nin yurt çapındaki değerlendirme toplantıları Güney ve Doğu illeri ile sürüyor.

31 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00'te internet üzerinden yapılacak toplantıda; Güney ve Doğu illerinden gazetecilerin sorunları, basın ve ifade özgürlüğü önündeki engeller, yerel basın için çözüm bekleyen öncelikli meseleler, bölgedeki genç gazetecilerin niteliklerinin arttırılması için izlenebilecek yollar ve göç meselesi ele alınacak. Toplantı tüm gazetecilerin katılımına açık olarak yapılacak.

Zoom üzerinden düzenlenecek toplantı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in açılış konuşmasıyla başlayacak. Bilgin’in ardından Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak konuşma yapacak. Ardından göç meselesi, uyum ve Suriyeliler konularında önde gelen araştırmacılardan Prof. Dr. Murat Erdoğan, “göç ve gazeteciler” konusunda sunum yapacak.