Dünya Basın Özgürlüğü Günü Özel Oturumu düzenlenecek

22.04.2021

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen, Demokrasi için Medya (M4D) Projesi kapsamında 3 Mayıs Pazartesi günü, 14:00 15:30 saatleri arasında online “Dünya Basın Özgürlüğü Günü Özel Oturumu” düzenlenecek.

Çevrimiçi oturumun açılış konuşmalarını Gazeteciler Cemiyeti (GC) Başkanı Nazmi Bilgin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş yapacaklar. Toplantının onur konuğu ve ana konuşmacısı Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor. (Etkinlikte simültane tercüme yapılacak)

Açılış konuşmalarının ardından; Medya için Demokrasi Projesi, Kıdemli Politika Uzmanı gazeteci Kenan Şener tarafından M4D Medya İzleme 2021 Birinci Çeyrek Raporu sunulacak, İGC ve TGS’nin dönemsel çalışmaları da tartışmaya açılacak.

Etkinlikte, gazeteciler Barış Terkoğlu ve Müyesser Yıldız ile Avukat Veysel Ok; gazeteci Sedat Bozkurt’un moderatörlüğünde “Türkiye’de Gazetecilikte Hukuki Güvenlik Mümkün Mü?” sorusuna yanıt arayacaklar.