‘Yalova’da İnsan Kareleri’ sergisi gerçekleşti

19.04.2019

Turizm etkinlikleri kapsamında 19 Nisan 2019 Cuma günü, ‘Fotoğraf Muhabiri Ara Güler’in anısına’ öğrencilerin objektifiyle ‘Yalova’da İnsan Kareleri’ çalışması sergisi gerçekleşti.

 Turizm etkinlikleri kapsamında 19 Nisan 2019 Cuma günü, ‘Fotoğraf Muhabiri Ara Güler’in anısına’ öğrencilerin objektifiyle ‘Yalova’da İnsan Kareleri’ çalışması saat 11.00’da Yalova Kent Müzesi’nde sergilendi.

  ‘Yalova’da İnsan Kareleri’ Sergi açılışını Yalova Valisi Muammer Erol gerçekleştirdi. Açılışta Kaşgarlı Mahmut Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Uğur İnan, Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği Başkanı Suat Gök, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Hotel Ülke İşletme Sahibi Cantürk Yılmaz katıldı.

  Sergide eserleri yer alan liseler; Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği, Kaşgarlı Mahmut Teknik ve Anadolu Lisesi organizasyonu ile liselerarası fotoğraf yarışması için hazırladıkları fotoğraflar göz doldurdu. Sergide çalışmaları olan okullar; Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde Nene Hatun Lisesi, Şehit Sercan Yazar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Lisesi, Birey Okulları, Yalova Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Lise'leridir.

    Sergi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, “Her yıl turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde katkı sağlıyorlar. Bu seneki konumuzda öğrencilerimizin gözünden ‘Yalova’da İnsan Kareleri’ sergisidir. Öğrencilerimize destek verdik, lazım olan araç gereçleri sağladık. 15-20 gün önce Yalova’nın belli mekanlarında çalışmalarını yaptılar. Bugün de hafta içerisinde bize katkı sağladılar. Kendilerine, katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

   Vali Muammer Erol ile ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında fotoğrafları sergilenen öğrenciler fotoğraf çektirdi. ‘Yalova’da İnsan Kareleri’ Sergisi hafta sonuna kadar Yalova Kent Müzesi’nde sergilenmeye devam edileceği belirtildi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter