Yeni KDV Tevkifatı yayınlandı

05.03.2021

16 Şubat 2021'de KDV Tevkifatı Uygulamasına İlişkin yayınlanan Tebliğ 1 Mart’tan itibaren uygulanmaya başladı. Yeni uygulama doğrultusunda reklam verenler, reklam işleri ile kesilen faturaların KDV'sinin 3/10 kadar kısmını devlete ödeyecek.

Tebliğin 11 inci maddesi ile aynı Tebliğe, “Ticari Reklam Hizmetleri” (I/C-2.1.3.2.15.) başlıklı bölüm eklendi. Buna göre, KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılar tarafından, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımlarında (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dâhil) 3/10 oranında KDV tevkifatı uygulanacak.

Yüklenicileri tarafından tamamen veya kısmen alt yüklenicilere veya daha alt yüklenicilere devredilen ticari reklam hizmetlerinde, işi devreden her yüklenici tarafından, kendisine ifa edilen hizmete ait KDV üzerinden tevkifat yapılacaktır. Reklam hizmetinin, reklam ajansları üzerinden alınması, söz konusu ajansların bu kapsamda alacakları yayın, prodüksiyon gibi reklama yönelik hizmetlerin tevkifata tabi tutulmasına engel teşkil etmeyecek.

Profesyonel spor kulüplerinin (şirketleşenler dâhil) reklam hizmetleri Tebliğin (I/C-2.1.3.2.9.) bölümü kapsamında, tasarımı yapılmış olan reklamlara ilişkin baskı ve basım hizmeti alımları Tebliğin (I/C-2.1.3.2.12.) bölümü kapsamında 7/10 oranında tevkifat uygulanacak.