Arda, ‘’Bu saldırılar basın özgürlüğünü engelleymez’’

30.12.2020

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Arda yaptığı yazılı açıklamada, Basın özgürlüğüne yönelik gerçekleşen menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınadıklarını, olayın faillerinin en kısa sürede bulunup yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde yayın yapan Karlıova Gazetesi’ne yönelik gece yarısı çirkin saldırı gerçekleştirildi. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıda işyeri camları kılıp içerisi talan edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önemli ölçüde maddi hasarın oluştuğu saldırının faillerini tespit etmek için çalışma başlattı.

Yaşanan menfur saldırıya dair açıklama yapan Arda, bu saldırıların basın özgürlüğünü engelleyemeyeceğini söyledi.

Kamu hizmetlerinin kamuoyuna aktarılmasının yanı sıra kamuoyunun talep ve beklentilerini dile getiren basın kuruluşlarının bu tür ahlak dışı saldırılarla baskı altına alınamayacağını vurgulayan Arda, “Kin, nefret ve tahammülsüzlük neticesi yaşandığını düşündüğümüz bu ve benzeri şiddet olayları, gazetecilerin özgürce haber yapmalarını engelleyemeyecektir. Kamu üzerinde önemli bir denetim mekanizması olan basın kuruluşlarımız, kamuoyunun da gözü kulağı olmayı sürdürecektir” dedi. Karlıova Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Serkan Bingöl ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Arda: “Olayın faillerinin en kısa sürede bulunup yargı önüne çıkarılmalarını ve hak ettiği cezaları almalarını bekliyoruz” diye konuştu.