Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden Eğitim Atağı

28.12.2020

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından Enerya’nın katkılarıyla düzenlenen “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programı başlıyor.

Eğitim programıyla ilgili protokol, Ener ya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. Denizli İşletme Müdürü Zekeriya Kurşunluoğlu ile DGC Başkanı Muhammet Karaçay tarafından imzalandı. 

İlk konuk Zolan

Online üzerinden gerçekleştirilecek olan ve 18 Aralık Cuma günü başlayacak Eğitim Programının ilk konuğu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olacak. Koordinatörlüğünü DGC Başkan Yardımcısı Mesut Güler’in yapacağı, Eğitim programı 17.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.   
DGC Başkanı Muhammet Karaçay, “Önümüzdeki cuma günü başlayacak olan “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programımız zom üzerinden gerçekleştirilecek. Programımız haftada bir gün cuma günleri saat 17.00-20.00 arasında yapılacak. Eğitim programımızda, Dünden bugüne habercilik, Dijital Dünya Haberciliği, Sosyal medyanın habercilere zararı veya yararı, Haber yazım tekniğinde nelere dikkat edilmelidir?, Yazılı ve görsel basının önündeki tehlike sosyal medya mı?, Haber alma alışkanlarını değiştirmeyenler neler düşünüyor?,  Yazılı basın yerini dijital basın mı alacak?, Sosyal medya haberleri ne kadar güvenilirdir?, Üniversitelerimiz Dijital Dünya haberciliğine gençleri hazırlıyor mu?, Dijital Dünya Gazeteciliğinin hedefi nedir?, Dijital Gazetecilikte fotoğrafın önemi var mı?, Dijital Gazetecilikte öncelik ne olmalıdır?, Dijital gazetede okuyucusu neler okumak ister?,  Dijital Gazetecilikte reklamlar nasıl olmalıdır?, Enerji sektörünün dijitalleşmeye bakışı nedir? ve Dijital Gazeteciliğin hukuki yapısı ve işleyişi nasıl olacak?  Başlıkları konunun uzmanları tarafından program katımcılara anlatılacak. Eğitim programı sonunda katılan üyelerimize sertifika verilecek. Programımıza katkı koyan Enerya’ya teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizin katılmalarını bekliyorum” dedi.