Ayeri ailesinin ve basın topluluğunun başı sağ olsun

18.12.2020

Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2019 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü, Sürekli Basın Kartı sahibi Yeniçağ Gazetesi Yazarı Burhan Ayeri, 12 Aralık 2020 Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Burhan Ayeri ’nin ölümünün ardından bir açıklamada, “Gazetecilik ve köşe yazarlığı alanında uzun yıllardır başarıyla görev yapan Burhan Ayeri’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz.”

Burhan Ayeri4nin cenazesi 12 Aralık 2020 Cumartesi günü Büyükçekmece’deki Çakmaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Burhan Ayeri kimdir?

İzmir Damlacık ’ta 1946 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Sanat Tarihi bölümlerini bitirdi.

13 Haziran 1966'da Durum Dergisi’nde gazeteciliğe başladı. Yine aynı yıl Paris'teki senaryo yarışmasında "At ve Arabacı" isimli öyküsüyle” İnsan Snop Sisi" ödülüne layık görüldü. Meydan, Güneş, Tercüman ve Akşam gazetelerinde görev yaptı.

Son olarak Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazıyordu. Çok sayıda ödülü bulunan Ayeri, 2019 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü almıştı. İki çocuğu ve bir torunu vardı.